HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde “Yerli ve Milli Olmak” Adlı Konferans Gerçekleşti
3 Kasım 2017, Cuma
Üniversitemizde “Yerli ve Milli Olmak” Adlı Konferans Gerçekleşti

Üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde, Memur-Sen tarafından düzenlenen ve AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün ve AK Ocaklar Derneği Genel Başkanı Hakan Yiğit’in konuşmacı olduğu “Yerli ve Milli Olmak” adlı konferans gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören “Yerli ve Milli Olmak” adlı konferansa Uşak Valisi Salim Demir ve eşi Nezahat Demir, AK Parti Milletvekili Metin Külünk, AK Ocaklar Derneği Genel Başkanı Hakan Yiğit, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı J. Albay Yalçın Baysal, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Memur-Sen Konfederasyonu Uşak Şubesi Başkanı Mehmet Karaçallık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Savaş ile Prof. Dr. Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ ile H. Ufuk Uğur, Şehit Mehmet Çetin’in babası Hüseyin Çetin, il müdürleri, şehit aileleri, gazi ve yakınları, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve ardından 15 Temmuz gecesini anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayan konferansta Memur-Sen Konfederasyonu Uşak Şubesi Başkanı Mehmet Karaçallık, Uşak Valisi Salim Demir, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve tüm katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında Memur-Sen Konfederasyonu olarak ülkemize karşı yapılan hain darbe girişimlerinin daima karşısında olduklarını belirtti.

Konferansta 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Erkan Yiğit ve gazi olan ikizi Volkan Yiğit'in ağabeyleri AK Ocaklar Derneği Genel Başkanı Hakan Yiğit bir konuşma yaparak 15 Temmuz gecesi yaşananları ve milletimizin darbe girişimine karşı gösterdiği kahramanlığı anlattı. AK Ocaklar Derneği Genel Başkanı Hakan Yiğit, kardeşi Erkan Yiğit’in şehadet hikâyesini anlatırken salonda duygulu anlar yaşandı. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise “Yerli ve Milli Olmak” adlı konuşmasında Türkiye'de yaşanan darbelerin tümünün emperyalist güçler tarafından planlandığını ve uygulandığını belirterek “Türk milleti tarih boyunca emperyalist güçlerin hedefi oldu. 28 Şubat, 15 Temmuz’un önünü açmak için yapıldı. 28 Şubat Erbakan hocayı, Alparslan Türkeş'i tasfiye ederek, milli düşünceyi, milli duruşu tasfiye etmek ve ülkeyi savaşsız ele geçirmenin önünü açmak için yapılmıştır. Asla yerli bir çıkış değildir. 15 Temmuz’u anlamak için geçmişe bakmak lazım. Türkiye kendi insansız uçağını, kendi silahını ürettiği için rahatsızlar, ekonomisi güçlendiği için rahatsızlar, mazlumlara kucak açan ve sesini her geçen yükselten, dünya 5'ten büyük diyen bir ülke olduğu için rahatsızlar.”dedi.

Uşak Valisi Salim Demir bir teşekkür konuşması yaparak Ülkemizin her geçen gün artan bir ivme ile güçlendiğini söyleyerek “Yerli ve milli olmak demek devletimiz ve milletimiz için özverili çalışmaktır. Yerli ve milli olma bilincini toplumun tamamının yüreğine perçinlersek Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşma yolunda çok daha hızlı bir şekilde ilerlemiş olacağız. Bu anlayışla yetişecek gençlerimiz, Ülkemizin dünyada söz sahibi en önde gelen ülkelerin başında yer almasını sağlayacaklardır. Yerli ve milli olma bilincinin öneminin anlatılmasına vesile olan bu güzel organizyona katılıp bilgilerini bizlerle paylaşan AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Metin Külünk’e, AK Ocaklar Derneği Genel Başkanı Hakan Yiğit’e, bu konferansı düzenleyen Memur-Sen Uşak Şubesi başkan ve üyelerine ve etkinliğe ev sahipliği yapan Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Sayın Dalkıran’a ve değerli katılımcılara teşekkür ediyorum.”dedi.  

Konferansın sonunda Uşak Valisi Salim Demir, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’e, AK Ocaklar Derneği Genel Başkanı Hakan Yiğit’e, Şehit Mehmet Çetin’in babası Hüseyin Çetin’e teşekkür plaketi takdim etti.

Konferansın ardından Uşak Valisi Salim Demir, AK Parti Milletvekili Metin Külünk, AK Ocaklar Derneği Genel Başkanı Hakan Yiğit ve beraberlerindeki heyet Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran’ı makamında ziyaret ettiler. Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Sayın Dalkıran, AK Parti Milletvekili Metin Külünk ve AK Ocaklar Derneği Genel Başkanı Hakan Yiğit’e yaptıkları değerli konuşmalardan dolayı teşekkür ederek üniversitemizin plaketini takdim etti.

fotoğrafları indirmek için tıklayınız