KURUMİÇİ DUYURULAR
6 Haziran 2023, Salı
[ARBİS]EuroHPC Çağrıları Bilgi Günü

Değerli Araştırmacımız,

EuroHPC Ortak Girişimi Avrupa’daki Yüksek Başarımlı Hesaplama (YBH/HPC) ekosistemine öncülük etmek için finansman sağlayan bir kuruluştur. EuroHPC Ortak Girişimi kapsamında açılan çağrılara başvuru yaparak EuroHPC süper bilgisayar sistemlerinden önemli ölçüde kaynak/hesaplama zamanı (GPU/CPU) alabilirsiniz. Türkiye’den üniversitelerden, kamu sektöründen ve endüstriden araştırmacılar bu çağrılara başvuru yapabilir.

Çağrılar ile ilgili detayların, sistemlere erişim politikalarının aktarılacağı “EuroHPC Çağrıları Bilgi Günü” EuroCC 2 Projesi kapsamında TÜBİTAK ULAKBİM tarafından 13 Haziran 2023 tarihinde çevrim içi olarak Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.

Detaylı bilgi ve kayıt için etkinlik sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Etkinlik Programı

14.00 – 14.30 : EuroHPC Çağrıları ve Erişim Politikaları (Regular & Extreme Scale Access)
Konuşmacı     : Dr. Özlem SARI (TÜBİTAK ULAKBİM)

14.30 – 15.00 : EuroHPC Çağrıları ve Erişim Politikaları (Benchmark & Development Access)