HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Bütünleşik Kalite Yaklaşımı Toplantısı Gerçekleşti
9 Kasım 2019, Cumartesi
Bütünleşik Kalite Yaklaşımı Toplantısı Gerçekleşti
Uşak Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından, üniversite kalite çalışmalarının aktarıldığı “Bütünleşik Kalite Yaklaşımı” toplantısı gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Senato salonunda düzenlenen toplantıya, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Gümüş, Prof. Dr. Adem Duru, senatörler ve akademisyenler katıldı.
“Öncü Bir Üniversite Olmayı Hedefliyoruz”
Programın açılış sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Gümüş, Uşak Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen kalite çalışmaları hakkında bilgi verdi. Üniversitenin kalite standartları ve süreçlerinin mükemmeliyetçi işleyişini aktaran Gümüş, Uşak Üniversitesinin 2020 yılı vizyonu ve misyonunu önemine değindi. Prof. Dr. Gümüş, “Evrensel değerlere sahip, donanımlı bireyler yetiştiren, uluslararası görünürlüğe sahip olan, kendi bölgesinde değişim ve gelişime katkı sağlayan aynı zamanda bölgesindeki sürdürülebilir kalkınmada öncü olan bir üniversite olmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
Uşak Üniversitesinde Yeniliğin Sınırı Yok 
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş’ün ardından söz alan Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Veli Çapalı, üniversite birimlerinin gerçekleştirdiği çalışmaları aktardı. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen “Öz Değerlendirme Programı” hakkında bilgi veren Çapalı, öz değerlendirme raporlarının sağladığı avantajlardan bahsetti.
Elmas’tan Uşak Üniversitesi’ne Tebrik
Yapılan sunumları değerlendiren Başkan Prof. Dr. Elmas, sistemsel kalite yönetimi anlayışı dolayısıyla Uşak Üniversitesi’ni tebrik etti. Elmas, “Üniversitenin sahip olduğu tüm başarılar, direkt üniversitenin kendisi ile alakalıdır. Kalite yönetimin önemini anlayan ve bu yönde kendisine bir yol haritası çizen üniversiteler, dünyadaki üniversitelerle rekabet edebilir hale gelmektedir. Dünya bilişim dünyası etrafında konumlanmaktadır. Kalite yönetimi ve öğretim teknikleri, bilişim teknolojileriyle entegre edilmelidir. Yeni öğretim yöntemleri geliştirilerek, kalite yönetimi için kullanılmalıdır. Bu entegrasyonu gerçekleştiren üniversiteler, bilim dünyasındaki yerini perçinleyecektir. Ben bu ekibi, gerçekleştirdiği atılımlardan dolayı tebrik ederim.” diye konuştu. 
Toplantı sonunda akademisyenlerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Elmas, “Uşak Üniversitesi kalite çalışmalarında önemli bir mesafe kaydetmiştir. Gereken ivmenin devam etmesi adına, Kalite Kurulu olarak tüm desteğimizi vereceğiz.” diye konuştu.