HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Sigara ve Madde Bağımlılığı Eğitimi
23 Ekim 2019, Çarşamba
Sigara ve Madde Bağımlılığı Eğitimi

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi tarafından, üniversitemiz personeli ve öğrencilerine yönelik "Sigara ve Madde Bağımlılığı” konulu eğitim verildi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen etkinlikte, İl Sağlık Müdürlüğü personelleri Psikolog Dilek Demir ve Dr. Mert Samancı konuyla ilgili bilgi verdi.

Psikolog Dilek Demir, bağımlı kişilerin, belediyeler, kaymakamlıklar, YADEM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi), AMATEM (Alkol ve Madde Tedavi Merkezi), sosyal hizmet merkezleri, Alo 183 Sosyal Destek Hattı, il sağlık müdürlükleri, psikiyatri merkezleri gibi destek birimleriyle iletişime geçerek yardım alabileceklerini söyledi.

Tedavi sürecinin nasıl işlediğini anlatan Psikolog Demir, hastaların bu süreçte zorlandığını ancak anlayışlı bir üslupla tedaviyi sürdürdüklerini belirtti. Hastaların tedaviyi yarıda bırakmasının tekrar madde kullanımına zemin hazırladığını da unutmamak gerektiğine dikkat çeken Demir, gerekli tıbbi yardımlarla hastaları tedavi sürecine daha çabuk adapte etmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Dr. Mert Samancı ise sigara kullanımının sadece kullanıcıyı değil çevresindeki diğer bireyleri de etkilediğinin altını çizerek “Bunun sonucunda sigara kullanımından dolayı hayatını kaybeden her dokuz kişi, sigara kullanmayan bir kişinin de ölümüne neden oluyor. Ayrıca sigara kullanımı bebeklerde ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet veriyor.”dedi.