Ana Sayfa / Haberler / Dünya Gıda Günü 2019 Teması #Açlığa Son
20 Ekim 2019, Pazar
Dünya Gıda Günü 2019 Teması #Açlığa Son

Uşak Üniversitesi Gıda ve Beslenme Topluluğu üyesi öğrenciler ve Topluluk Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Özgür Tarhan, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı ziyaret ettiler.

Gıda ve Beslenme Topluluğu, yaptıkları çalışmalar hakkında Rektör Savaş’a bilgi verdi. Gıda israfı ile ilgili hazırladıkları broşürü Rektör Savaş’a veren topluluk öğrencileri, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Rektör Prof. Dr. Savaş, her yıl belirli bir tema çerçevesinde ‘Dünya Gıda Günü’ etkinlikleri düzenlendiğini, Dünya genelinde açlık ve yoksulluk konularında farkındalık yaratmak, herkesin gıda güvenliğine ve besleyici gıdalara ulaşmasına katkı sunmak amacıyla, 2019 yılı temasının ‘#AçlığaSon (#ZeroHunger)’ olarak belirlendiğini söyledi. Gıda konusunda israfın fazla olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, Gıda ve Beslenme Topluluğuna israfın önlenmesi adına yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti.