Ana Sayfa / Haberler / Zafer Bayramı Kutlamaları Kapsamında Prof. Dr. Murat Öntuğ TRT Haber’e Konuk Oldu
5 Eylül 2019, Perşembe

Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın 97. yıl dönümünde, mücadelenin seyrini değiştiren güzergâhlar arasında yer alan Uşak’a bağlı Göğem Köyü’nde bulunan Zafer Anıtı’ndan canlı yayın gerçekleştiren TRT Haber’in özel yayınına, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Murat Mustafa Öntuğ konuk oldu. Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Başkomutanlık Meydan Savaşı’nda Yunan Ordusu’na komutanlık yapan Trikupis’in esir alındığı bölge olan Göğem’in tarihi önemine değinen Öntuğ, 1 Eylül’de Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşu ve buna paralel olarak bozguna uğramış Yunan ordusunun, komutanıyla beraber teslim oluşunda Çeçeli Karamurat’ın gösterdiği büyük kahramanlık ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün insanı değerler söz konusu olduğunda gösterdiği özeni ayrıntılarıyla birlikte aktardı.

yayını izlemek için tıklayınız.