HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş Arı Kovanlarını Yerinde İnceledi
3 Ağustos 2019, Cumartesi
Rektör Savaş Arı Kovanlarını Yerinde İnceledi

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Merkez Kaşbelen Köyü Irmel mevkiinde bulunan Uşak Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi uygulama alanında yer alan arı kovanlarını inceledi.

15 yıldır arıcılıkla uğraşan Kaşbelen Köyü sakinlerinden Hayat Yıldız kovanları açarak, arılar hakkında bilgi verdi.

Rektör Savaş: ‘‘Üreticilerle el ele çalışmaya devam ediyoruz.’’

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Tarımsal ve Doğa Araştırmaları Uygulama Merkezi (TARUM) Müdürlüğü bünyesinde yer alan arı kovanlarının öğrenci uygulamalarında ve bilimsel araştırmalarda kullanıldığını belirten Rektör Savaş, Uşak Üniversitesi’nin teori kadar uygulamaya da önem verdiğini söyledi. Kovanlardaki kraliçe arıları yakından inceleyen, arıların beslenmeleri, üremeleri ve hastalıkları hakkında bilgi alan Prof. Dr. Savaş, ziyaret sonunda kovan sayılarının artırılması için çalışma başlatılmasını istedi. Üreticilerle el ele çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Rektör Savaş, başta Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi eski dekanı kendisi de bir arıcı olan Prof. Dr. Nuray Şahinler’e, yeni dekan Prof. Dr. Mehmet Fatih Çelen’e, fakültede görevli tüm akademik ve idari personele ve özellikle burada arılarla birebir ilgilenen Hayat Yıldız’a teşekkür etti.

Ziyarette Rektör Ekrem Savaş’a, Genel Sekreter İbrahim Çalış, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Çelen ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Sekreter V. Yalçın Dağ eşlik etti.