HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi’nden Avrupa’ya Açılan Yedi Kapı Projesi
9 Temmuz 2019, Salı
Uşak Üniversitesi’nden Avrupa’ya Açılan Yedi Kapı Projesi

Uşak Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü yapacağı “Avrupa’ya Açılan Yedi Kapı (Seven Doors to Europe)” adlı Erasmus projesi, Türkiye'nin 7 bölgesinden 7 üniversite ve 7 ticaret ve sanayi odasını bir araya getirecek.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş proje ile ilgili yaptığı açıklamada, Uşak Üniversitesi AB ve Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından hayata geçirilen projenin, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2019 Konsorsiyum çağrı döneminde yapılan başvurular içerisinde en yüksek hareketlilik sayısı ile hibelendirildiğini belirtti.

Savaş: “Proje ile kurumların uluslararasılaşma stratejilerine katkıda bulunacağız.”

Projenin Türkiye'nin 7 bölgesinden 7 üniversite ve 7 ticaret ve sanayi odasını bir araya getirdiğini aktaran Prof. Dr. Savaş, “Proje Konsorsiyumunda, Akdeniz Bölgesi’ni temsilen Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Anadolu Bölgesi’ni temsilen Fırat Üniversitesi ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Ege Bölgesi’ni temsilen Uşak Üniversitesi ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni temsilen Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Ticaret Odası, İç Anadolu Bölgesi’ni temsilen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Karadeniz Bölgesini temsilen Giresun Üniversitesi ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ve Marmara Bölgesi’ni temsilen Bursa Teknik Üniversitesi ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası yer almaktadır. Konsorsiyumun bu kapsayıcı tematik odağı ışığında, ulusal işbirliğin artırılmasının yanı sıra kurumların uluslararasılaşma stratejilerine de katkıda bulunulacaktır. Proje kapsamında öğrenciler için en az 2 ay staj hareketliliği, personeller için en fazla 5 gün eğitim alma/ ders verme hareketliliğini planlanmaktadır. Projeyi hayata geçiren Uşak Üniversitesi AB ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Özgür Tarhan ve ekibi başta olmak üzere katılımcı tüm üniversiteler ile ticaret ve sanayi odalarına teşekkür ediyorum.”dedi.

Projenin 24 ay süreceğini belirten Rektör Savaş, Eylül ayı içerisinde proje ortağı tüm kurumların katılımıyla açılış toplantısının Uşak Üniversitesi’nde gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.