Ana Sayfa / Haberler / Arapça Hazırlık Sınıfı Geleneksel Yıl Sonu Programı
16 Mayıs 2019, Perşembe
Arapça Hazırlık Sınıfı Geleneksel Yıl Sonu Programı

Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanlığının katkılarıyla, Evrensel Dil Arapça Topluluğu tarafından düzenlenen, “Arapça Hazırlık Sınıfı Geleneksel Yıl Sonu Programı” Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Arapça ezgi dinletisi ve Arapça Rap şarkısı katılımcılara sergilendi.

Açılış konuşmasını yapan Hazırlık Sınıfı Koordinatörü Öğretim Görevlisi Ramazan Şahin, “Hazırlıkta yaptığınız çalışmalar ve ödevler size gelecek yıllarda kültür olarak, bilgi olarak geri dönecektir. Başarılarınız daim olsun.”dedi. Şahin’in ardından konuşma yapan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, “İslami ilimler ilk asırlardan itibaren Arapça olarak geliştirilmiş ve Arapça kaynaklara dayalı olarak devam ettirilmiştir. İslami ilimler alanında yetişecek bir kimsenin, öncelikle Arapçayı bilmesi gerekir. Çünkü dini ilimler Arapça kaynaklara dayalı olarak ortaya çıkarılabilir ve geliştirilebilir.’’şeklinde konuştu. Program, Arapça bilgi yarışması ve yarışmayı kazananlarının ödüllerinin takdimi ile son buldu.