HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 104 Yıllık Destan: Çanakkale Deniz Zaferi
19 Mart 2019, Salı
104 Yıllık Destan: Çanakkale Deniz Zaferi

Uşak Üniversitesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. Yıl Dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Esenkaya katıldı.

Açılış konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin milletimizin en büyük ve ölümsüz zaferlerinden biri olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş,“Çanakkale’de 250 bin şehit verdik. Çanakkale bizim için son derece anlamlı ve önemlidir. Çanakkale’yi iyi bilmemiz, iyi anlamamız ve öğrenmemiz lazım. Şehitlerimizin birçoğu henüz on beş, on altı yaşında daha bıyıkları dahi terlememiş çocuklardı. Anaları avuçlarına kına yakarak şehadete yollamışlardı. Onlara bize bıraktıkları miras için minnettarız, umuyorum ki aziz şehitlerimize layık, vatana ve millete hayırlı evlatlar olursunuz.’’ şeklinde konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Esenkaya yaptığı sunumda, Çanakkale’de savaş alanlarında uzun yıllardır yaptığı çalışmaları ve sonuçları anlattı. Kahraman Türk askerinin mücadelesini konu alan yer yer salondakilere tebessüm ettiren, yer yerde duygulandıran görüntüleri gösteren Dr. Esenkaya, Abdulhamit Han’ı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Çanakkale’de savaşan komutanları andı. Muhteşem zaferin öyküsünü örneklerle dinleyicilere aktaran Esenkaya’ya, Rektör Savaş, üniversite adına plaket takdim etti.

Yoğun ilgi gören etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Karahan, Prof. Dr. Adem Duru, Prof. Dr. Metin Gümüş, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.