HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / ARDEB Projelerinin Sayısı Arttırılmalı
18 Mart 2019, Pazartesi
ARDEB Projelerinin Sayısı Arttırılmalı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK),Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) bünyesinde yürütülmekte olan, programlar hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, TÜBİTAK ARDEB Başkan Yardımcısı V. Doç. Dr. Cengiz Arıcı ve akademisyenler katıldı. Rektör Savaş toplantının önemine değinerek, ülke ekonomisine, teknolojisine, sosyo-kültürel gelişmesine katkı sunacak projelerin yapılması gerektiğini belirtti.

ARDEB projeleri hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Arıcı, gelişen teknoloji ile birlikte artık e-imza ile TÜBİTAK internet sayfasındabaşvuruların kabul edildiğinin altını çizerek, araştırma yapan ya da öneride bulunmak isteyenlerin “TÜBİTAK İletişim Merkezine (TÜBİMER)” başvuru yapmalarının yeterli olduğunu söyledi.

Program sonunda fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanlarında TÜBİTAK Destek Programları kapsamında yapılan gözlemci panelist programlarına birer akademisyeni davet etme sözünü veren Arıcı’ya, Prof. Dr. Savaş üniversite adına plaket takdim etti.