HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Topluluklar Birliği Değerlerimiz İçin, Hoşgörü İçin Bir Araya Geldi
14 Mart 2019, Perşembe
Uşak Üniversitesi Topluluklar Birliği Değerlerimiz İçin, Hoşgörü İçin Bir Araya Geldi

Uşak Üniversitesi Topluluklar Birliği ‘Değerler Etkinliği” gerçekleştirdi.

Gün boyu devam eden “Değerler Etkinliği”, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde, Sağlık Topluluğu, Ahıskalı Öğrenciler Topluluğu, Uşak Üniversitesi Dans Etkinlik ve Müzik Ekibi (USDEM), Özel Eğitim Topluluğu ve Sosyal Medya Topluluğu koordinesinde hazırlanan, ‘Hoşgörü’ konulu kısa film gösterimi, neyzen ve semazen gösterimi, Ahıskalı öğrencilerin yöresel dans gösterisi, USDEM ve engelli öğrencilerin konseri ile devam etti.

Sorkun, “Tıpkı Ecdadımız Gibi Sömürü ve Zorbalıkla Değil Hoşgörü ve Adaletle Anılan Bir Gençlik Olmalıyız.”

Topluluklar Birliği Başkanı Barış Sorkun, etkinlikte yaptığı konuşmada, öğrenci topluluklarının kaynaşması, dayanışma kültürünün oluşturulması ve manevi değerlerin güçlenmesi, hoşgörü gibi duyguların canlı tutulması amacıyla “Değerler Etkinliğini”hayata geçirdiklerini belirtti. Tıpkı ecdadımız gibi sömürü ve zorbalıkla değil hoşgörü ve adaletle anılan bir gençlik olmaları gerektiğini vurgulayan Sorkun “Emek harcayan tüm öğrenci arkadaşlarımıza ve destek olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş ile tüm üniversite yönetimine teşekkür ediyorum.’’şeklinde konuştu.


Prof. Dr. Savaş yaptığı ise konuşmada öğrencileri canlı ve heyecanlı görmekten mutluluk duyduğunu belirterek,“Değerlerimiz son derece önemli. Çünkü bizi ayakta tutan değerlerimizdir. Eğer mevcut olduğumuz değerleri kaybedersek daha kötü felaketlerle baş başa kalabiliriz. Sahip olduğumuz değerleri kaybetmemiz gerekiyor. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum, bu tür projeleri hayata geçirdikleri için kendileriyle gurur duyuyorum.“ dedi.

Program sonunda proje kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yılın Değerler Ödülünü TRT Spikeri Emre Şimşek alırken, ödülünü Prof. Dr. Savaş verdi.İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Zehra Rabia Bayındır 'Hoşgörü' temalı şiir yarışması ödülünü kazanırken, yılın hoşgörü ödülünün sahibi, Uşak Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Ömer Yavaşçı oldu.