HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden “Haydi Gençler İnovasyon’dan İstihdama” Projesi
8 Şubat 2019, Cuma
Uşak Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden “Haydi Gençler İnovasyon’dan İstihdama” Projesi

Uşak Üniversitesi ile Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen, “Haydi Gençler İnovasyon’dan İstihdama” adlı Erasmus+ KA3 projesi kapsamında, lise öğrencilerine yönelik proje faaliyetleri hızla devam ediyor. Proje ile lise öğrencilerine, gelecekte mesleklerinde başarılı olabilmeleri için ekip çalışması, sorumluluk, koordinasyon, uygulama becerisi ve proje kültürü yetkinlikleri kazandırılması amaçlanıyor.

Ufuk Açan Ziyaretler

Proje kapsamında “BulUşak, Bir Fikir Bir İnovasyon” adlı yarışmaya başvuran Uşak Sultan Halil Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Manisa’da inovasyon ve yenilik temalı fabrikaları ziyaret ettiler.

Ziyarette, Vestel, Accell Bisiklet ve Dokuz Eylül Üniversitesi DEPARK Teknoloji Geliştirme Bölgesini gezen öğrencilere, firma temsilcileri geliştirdikleri yeni projeler ile ilgili bilgi verdi. Endüstri 4.0 uygulamalarının, Internet of Things (nesnelerin interneti) alanındaki yenilikler, büyük veri, girişimcilik ve başarı hikayeleri konularında uygulamaları inceleyen öğrenciler,  Uşak Üniversitesi ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne proje için teşekkür ederek, yarışmada sunacakları projeler için bu ziyaretin ufuklarını genişlettiğini dile getirdiler.

Öğrencilerin Projeleri Teknofest’te Tanıtılacak

Öğrencilerin geliştirdikleri projeler, Uşak Üniversitesi’nin 26 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştireceği, “Uşak Teknofest 2019” festivalinde sergilenecek.

Ayrıntılı bilgi için http://projebul.usak.edu.tr