Ana Sayfa / Haberler / Yaya Öncelikli Trafik Kampanyası Başladı
6 Şubat 2019, Çarşamba
Yaya Öncelikli Trafik Kampanyası Başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla, "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla ülke genelinde başlatılan proje Uşak’tada hayata geçirildi.

Aybey İlkokulu önünde yapılan etkinliğe, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal ve kamu kurumları il müdürleri katıldı.

“Trafikte Öncelik Her Zaman Yayalarındır”

Etkinlikte yer alan öğrenciler trafikte yaya bilincinin artırılmasına ilişkin dövizler taşıdı. Rektör Savaş, yaya öncelikli trafik uygulamasının, trafiği ve insan hayatını önemseyenleri bir araya getirdiğini söyleyerek, projenin farkındalık yaratmak açısından önemli olduğunu belirtti. Trafikte önceliğin her zaman yayalara ait olduğunu vurgulayan Rektör Savaş, “Göreve geldiğimde ilk işim Uşak Üniversitesi Bir Eylül Kampüsündeki trafik akışını yayalarımızın önceliği doğrultusunda yeniden düzenlemek oldu. Çünkü trafikte öncelik her zaman yayalarındır. Projeyi hayata geçiren bakanlığımıza teşekkür ediyorum.”dedi.