HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / “7 Kat 7 Tat 7 Kıta” Projesi Kapanış Töreni
11 Ocak 2019, Cuma
“7 Kat 7 Tat 7 Kıta” Projesi Kapanış Töreni

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı (GPDP) kapsamında desteklenen ve Uşak Üniversitesi Sağlık Topluluğu tarafından yürütülen, “7 Renk 7 Tat 7 Kıta” adlı projenin kapanış töreni düzenlendi.

Törene Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Tahir Emre Can, Uşak Trafik Şube Müdürü İlker Çetinkaya, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen tören, işaret dili kursunu tamamlayan öğrencilerin, işaret dili ile İstiklal Marşı'na eşlik etmeleriyle başladı.

Amacımız Adaptasyona Yardımcı Olmak

Törenin açılış konuşmasını yapan Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü ve proje yürütücüsü Öğr. Gör. Halime Kaçar, proje süresince yaptıkları faaliyetleri aktardı. Proje kapsamında kitap okuma etkinlikleri, geziler, işaret dili kursu, konferanslar, öğrenciler arası sportif faaliyetler ve halk oyunları kursu düzenlediklerini belirten Kaçar, “Özellikle üniversitemizde uluslararası öğrencilerimizin adaptasyonlarına yardımcı olmak ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Projemizin kapanışını yapıyoruz ancak özellikle kitap okuma etkinliğimizin devam ettirmeyi istiyoruz. Bizlere destek olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Kültürlerarası Köprü Oluşturuluyor

Proje yürütücülerinden Uşak Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Mukaddes Koca, projenin kazandırdığı deneyimleri aktararak, ‘’Yaptığımız etkinlikler ile okulumuzdaki uluslararası öğrencilerin ülkemize ve okulumuza gerek dil gerek kültürel olarak adaptasyon sağlamasına büyük ölçüde yardımcı olduk. Motivasyonlarını artırarak akademik alanda kendilerinden emin ve sosyal anlamda güçlü bireyler olmalarına katkı sağladık. Son olarak proje açılışında yaptığımız yöresel yemek ikramları ile kendi kültürümüz ve uluslararası öğrenci arkadaşlarımızın kültürü arasında bir köprü oluşturup kuvvetli bir kültürel etkileşim gerçekleştirerek projemizin nihai amacına ulaştık. Fark ettik ki ne kadar farklı kültürlerde olsak da sevgi ve saygının olduğu her yerde ortak noktada buluşabiliyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Tören, halk oyunları gösterisi, proje kapsamında düzenlenen kurslara, sportif faaliyetlere katılan öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve yöresel yemeklerin ikramı ile son buldu.