Ana Sayfa / Haberler / Sigortacılık Meslek Buluşmaları Gerçekleşti
22 Ocak 2021, Cuma
Sigortacılık Meslek Buluşmaları Gerçekleşti

Ulubey Meslek Yüksekokulu tarafından, ‘‘Sigortacılık Meslek Buluşmaları” adlı çevrimiçi konferans gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Öğr. Gör. S. Yağmur Kumcu’nun yaptığı konferansa TOBB Sigorta Acenteleri İcra Kurulu Meclis Üyesi Şermin Metin, Sigorta Eksperi Güldane Aktaş ve Ali Bozkurt konuşmacı olarak katıldı.

Akademisyenler, öğrenciler ve mesleğe ilgi duyan dinleyicilerin yer aldığı konferansta, sigortacılık temel faaliyetleri, eksperlik ve kariyer konularında bilgilendirme yapıldı. Sigortacılık Sektörünün, nitelikli eleman ihtiyacı olduğuna dikkat çeken konuşmacılar, iki yıllık eğitimin ardından gerçekleştirilecek en az altı aylık uygulamalı stajlara ihtiyaç olduğunu belirttiler. Dijitalleşmenin, sigortacılık mesleğinde hem daha çok hem de daha nitelikli insan kaynağı ihtiyacını arttırdığına dikkat çekilen konferansta TOBB Sigorta Acenteleri İcra Kurulu Meclis Üyesi Şermin Metin, SEGEM sınavlarına ve eğitimlerinin önemini değinerek, konuyla ilgili işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Mesleğin geleceği hakkında soruları cevaplayan Metin, staj yapmak isteyen öğrencilere destek olacaklarını belirtti.

Konferans, soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.