HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Start Up Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Ortakları Bir Araya Geldi
19 Kasım 2020, Perşembe
Start Up Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Ortakları Bir Araya Geldi

Uşak Üniversitesi Koordinatörlüğünde Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ortaklığında kabul edilen Start Up Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu (2020-1-TR01-KA103-083746) protokol toplantısı, 19 Kasım tarihinde üniversitelerin rektör, rektör yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi temsilcilerinin katılımı ile çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı ve Ofis Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Özgür Tarhan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya katılan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, Konya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Selçuk Halkacı ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, üniversiteleri ile ilgili bilgi paylaşımı yaparak, Start Up Konsorsiyum projesinin öğrenci ve personel için sağlayacağı faydalara ilişkin beklentilerini aktardı.

Toplantı, 2020 – 2024 yılları arasında 4 yıl akreditasyonu kabul edilen Start Up Konsorsiyum projesi, ilk dönemi olan ve 2020-2022 yılları arasında yapılacak proje kapsamında ortak kurumlar tarafından yapılması planlanan çalışmalar, öngörülen ortaklar arası hareketlilik ve hibe dağıtımına ilişkin olarak Dr. Tarhan’ın yapmış olduğu sunumun ardından, katılımcıların iyi dilek ve temennileriyle sona erdi.