HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesine Bağlı İki Yüksekokul Fakülteye Dönüştürüldü
8 Eylül 2020, Salı
Uşak Üniversitesine Bağlı İki Yüksekokul Fakülteye Dönüştürüldü

Uşak Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu fakülteye dönüştürüldü.

Resmi Gazete'de yayımlanan "Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Fakülte ve Yüksekokulların Kurulması ve Kapatılması Hakkındaki Karar" ile Uşak Üniversitesi bünyesinde bulunan 2 yüksekokulun fakülteye dönüştürülmesi kararı alındı. Sağlık Yüksekokulu,  Sağlık Bilimleri Fakültesine; Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ise Uygulamalı Bilimler Fakültesine dönüştürüldü.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi akademik birimlerinin daha iyi gelişimi için çok yoğun çalışmalar yaptıklarını belirterek iki yüksekokulun fakülteye dönüşmesinin çok önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Savaş, bu gelişme ile birlikte 12 olan fakülte sayısının 14’e yükseldiğine dikkat çekerek, kaliteli ve alanında uzman akademisyenlerle geleceğin sağlık ve uygulamalı bilimler çalışanlarını yetiştirmeye ve onların gelişimine katkı sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Prof. Dr. Savaş açıklamasında şunları aktardı: “Kaliteli eğitim anlayışıyla geleceğimizin sağlık çalışanlarını yetiştirmeyi hedef edinen Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu, Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürüldü. 1993 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak kurulan okulumuz, 1997 yılından itibaren dört yıllık lisans eğitimi veren yüksekokul'a dönüşmüştü. 2006 yılında Uşak Üniversitesi'nin kurulmasıyla birlikte üniversitemize bağlanan Sağlık Yüksekokulumuz, alınan kararla Sağlık Bilimleri Fakültesi oldu. Bu isabetli kararın başta Uşak olmak üzere bölgemize çok faydalı olacağına inanıyorum. Uşak Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ülkemizin  gereksinimlerini karşılayabilen uygulayıcı, sorunlara neden-sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, etik ve yerli ve milli değerlere bağlı sağlık personeli, iş sağlığı ve güvenliği ile fizyoterapi ve rehabilitasyon uzmanlarını yetiştirmeye devam edecektir.”dedi.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun da Uygulamalı Bilimler Fakültesine dönüştürüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Savaş “Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2012 yılında kuruldu. Son alınan kararla Uygulamalı Bilimler Fakültesine dönüştürüldü. Fakültemizde Muhasebe ve Finans Yönetimi, Finans ve Bankacılık, Lojistik Yönetimi ve Taşımacılık, Uluslararası Ticaret ve Finansman olmak üzere 4 bölüm bulunmakta. Uygulamalı Bilimler Fakültesi küresel ölçekte işletmeler arasında yaşanan yoğun rekabet ortamında -bilimsel gerçeklerin, çağdaş gerekliliklerin ve etik değerlerin ışığında sektörlere, uygulamacılara ve politika yapıcılara- müracaat edilebilir nitelikte bilgi üretmek ve bu beceriye sahip bireyler yetiştirmektir. Sektör-üniversite işbirliğini sağlayarak bu alanda geleceği gören bir bakış açısı ile öncü çözümler sunan, sektöre yön veren ve bu bilgiyi üreten bir kurum olmak ve bu çerçevede sektörün ihtiyacını karşılayan bireyleri yetiştirmektir.” Rektör Savaş her iki yüksekokulunun fakülteye dönüştürülmesi kararından dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a ve YÖK üyelerine teşekkür ederek, verilen kararın bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. Savaş,  bundan sonra da Uşak Üniversitesi ailesi olarak yerel ve ulusal ölçekte var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.