HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Study in Turkey YÖK Sanal Fuarında
23 Temmuz 2020, Perşembe
Uşak Üniversitesi Study in Turkey YÖK Sanal Fuarında

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Türk üniversitelerinin yurt dışında dijital ortamlarda da tanıtılması ve pandemi sürecinde kısıtlanan öğrenci hareketliliğinin olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla düzenlenen ve Türk yükseköğretim tarihinde küresel ölçekteki ilk sanal fuar olan 'Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020' 20-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti.

Sanal fuarda, üniversitelere ait standların yanı sıra, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü ve Ulusal Ajans gibi Türk yükseköğretim sisteminin uluslararasılaşmasına katkı sağlayan paydaş kuruluşlara ait standlar da yer aldı.

Uşak Üniversitesi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Duru'nun başkanlığını yaptığı ve Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Karaman, Dr. Öğr. Üyesi Emre Vadi Balcı, Dr. Öğr. Üyesi İnci Aksu Kargın, Dr. Öğr. Üyesi Naib Alakbarov, Öğr. Gör. Aksaamai Omuralieva ve Öğr. Gör. İbrahim Gezer’in görev aldığı ekip ile 'Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020'de yerini aldı.

Fuarın verimli geçtiğini aktaran Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Karaman, küresel ölçekteki ilk sanal fuar ile dünyanın dört bir köşesinden öğrencilerle bir araya geldiklerini, Uşak’ı ve Uşak Üniversitesini tanıttıklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, tüm dünyanın etkilendiği zorlu pandemi sürecinde, YÖK’ün düzenlediği Study in Turkey Sanal Fuarının çok önemli olduğunu belirterek Uşak Üniversitesi fuar ekibine teşekkür etti.