HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi’nde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Etkinlikleri
15 Temmuz 2020, Çarşamba
Uşak Üniversitesi’nde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Etkinlikleri

Uşak Üniversitesi tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” konulu panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Yazar Ali Bektaş’ın yaptığı panelde, 24, 25, ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Gerçek Hayat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni/Yazar Can Kemal Özer panelist olarak yer aldı.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi önündeki alanda gerçekleştirilen panele, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkan Vekili Gökhan Yalçın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Şehit Mehmet Çetin’in babası Hüseyin Çetin, protokol üyeleri, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Panel öncesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Öğretim Görevlisi Mehmet Aydın’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile Hatim Duası ve İletişim Fakültesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz sinevizyon gösterimi ile başladı.

Rektör Savaş: “Milletimizin demokrasi mücadelesini unutmayacağız, unutturmayacağız”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, 15 Temmuz hain darbe girişiminin milletimizin önemli sınavlarından biri olduğunu belirterek, “Bu akşam, Gazi Meclisimizin bombalandığı, birçok kamu kurumlarımızın silahlarla tarandığı, yüzlerce memleket sevdalısı kardeşimizin şehit edildiği hain darbe girişimine karşı, aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin göstermiş olduğu onurlu duruşu anmak, milletimizin demokrasi mücadelesini bir kez daha saygı ve gururla hatırlamak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü idrak etmek amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. O gece ve bugüne kadar bu topraklar için şehit olan tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyor, bütün gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Şehitlerimizin hiç birini sonsuza dek unutmayacağız.” dedi.

“Şehitlerimiz ve gazilerimiz o gece cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmıştır.”

15 Temmuz 2016 tarihinde hain Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin kahraman halkımızın cesareti, onurlu direnişi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde yok edildiğini söyleyen Prof. Dr. Savaş, “Aziz milletimiz, o gece bir demokrasi destanı yazmış, silahlara, tanklara, uçaklara göğsünü germiş, mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır diyerek, canları pahasına vatan savunmasına geçmiş, dünyaya örnek teşkil edecek bir dik duruş sergileyerek, vatan hainlerine geçit vermemiştir. Millet olarak; milli irademizin gücünü, demokrasimizin yıkılmaz duvarlarını, milli birlik ve beraberliğimizin asla bozulamayacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiş olduk. 15 Temmuz gecesi meydanları dolduran milletimizin, bu mücadeleye katkısı çok büyüktür. Bu onurlu mücadelede; demokrasisine, vatanına, milletine ve bayrağına ölüm pahasına sahip çıkan 251 vatan evladı şehadet şerbetini içmiş, binlercesi de gazilik mertebesine erişmiştir. Bunu herkes bilmeli ki; vefa ehli olarak bütün şehitlerimizi kalbimizde dünya durdukça yaşatacağız. Şehitlerimiz ve gazilerimiz o gece cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmış, “Güçlü Türkiye” sloganımızı dosta-düşmana göstermişlerdir. Unutmamalıyız ki, halkımızın destan yazdığı bu tarihi günde, birçok gerçek kahramanlar ortaya çıkmıştır. Bunlardan, ikisi vardır ki asla unutamayacağız. Ömer Halisdemir ve hemşehrimiz Mehmet Çetin. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Marmaris'teki çatışmada şehit düşen Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Uşaklı Mehmet Çetin, 15 Temmuz günü hainlere karşı duvar olmuş, ser verip vatan aşkından taviz vermemiş bir kahramanlık abidesidir. Şehadete ulaşacağını bile bile verilen görevi canı pahasına yerine getirmiş ve şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin. Bizler; can taşıma liyakatini, canların canı uğrunda can vermeyi cana minnet sayacak kadar gözü kara ve o nispette strateji ve taktik sahibi bir milletin evlatlarıyız. Ayrıca bizler, yüce değerleri uğruna cesurca mücadele eden, bu yolda şehadet şerbetini göz kırpmadan içen, dünyaya adalet ile hükmetmiş, bir asır önce ya istiklal ya ölüm diyerek, Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandıran bir geçmişin torunlarıyız. Üzerimizden uçaklar uçtu, tanklar caddeleri işgal etti, asker kıyafetindeki teröristler silahlarıyla millete kan kustu.  Sayın Cumhurbaşkanımız milleti meydanlara davet etti, sabaha kadar selalar okundu ve ezanlar baştanbaşa Türkiye’de yankılandı. Vatanımıza sinsice kast eden 15 Temmuz Darbe Girişimine karşı kahraman halkımız, geçmiş de olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek oldu. Nice destanlar yazan milletimiz, aynı ruhla 15 Temmuz’da da bir destan yazmış ve 15 Temmuz gecesi “gün vatana sahip çıkma günüdür” diyerek vatana sahip çıkmıştır. Bu topraklarlar için toprağa düşen şehitlerimiz sayesinde bugün bu topraklarda onurlu bir şekilde bir arada yaşamaktayız.” şeklinde konuştu.

Rektör Savaş: “Uşak Üniversitesi olarak, devletimizin anayasal düzenini iç-dış tehditlere karşı koruyan bir gençlik yetiştirmeye çalışıyoruz.”

Terör örgütlerine karşı, daima hazırlıklı olmak gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Savaş, Hain FETÖ Terör Örgütüne karşı olan mücadelenin, topyekûn millet olarak kararlı bir şekilde devam edeceğinin altını çizdi. Bu mücadelenin devamı için siyasi irade, milli dayanışma ve birliğin milletimizde mevcut olduğunu belirten Prof. Dr. Savaş “O gece milletimizin gösterdiği direniş, dayanışma ve demokrasiye sahip çıkma ruhu canlı ve kararlı olarak ilelebet yaşayacaktır. Öncelikle kendimizi, evlatlarımızı her yönden geliştirerek, gerçek bilimle tanıştırarak, okuyarak, sorgulayarak ve araştıran nesiller yetiştirerek, bu tarz oluşumların önüne geçebiliriz. Bu anlamda üniversitelere de önemli işler düştüğünün farkındayız. Uşak Üniversitesi olarak, devletimizin anayasal düzenini iç-dış tehditlere karşı koruyan, hukukumuza ve toprak bütünlüğümüze sahip çıkan, “Zaman bendedir ve mekân bana emanettir!” şuurunda, dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, öcünün davacısı, “kim var!” diye seslenilince sağına ve soluna bakınmadan fert fert “ben varım!” cevabını veren, her ferdi “benim olmadığım yerde kimse yoktur!” duygusuna sahip bir dava ahlâkını parıldatan bir gençlik yetiştirmeye çalışıyoruz. Uşak Üniversitesi olarak, bu şuuru kavramış bir kurumuz. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlar ne olursa olsun, bizi yıldıramaz ve yolumuzdan asla alıkoyamazlar. Yeter ki birlik ve beraberliğimizden taviz vermeyelim. Çok çalışalım, üzerimize düşen vazifeden kaçmayalım. Biz bir oldukça, beraber oldukça, başaramayacağımız, yenemeyeceğimiz hiçbir güçlük yoktur. Uşak Üniversitesi olarak, liyakat ve beka sahibi, Anadolu kıtası büyüklüğündeki dâva taşını gediğine koyacak, zifiri karanlıkta ak sütün içindeki ak kılı fark edecek kadar gözü keskin, alanında uzman, vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmek için bütün mesaimizi harcıyoruz ve harcamaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şahadete ulaşan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Aramızda bulunan şehitlerimizin kıymetli yakınlarına sabır ve metanet diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Moderatörlüğünü Ali Bektaş'ın yaptığı, 24, 25, ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Gerçek Hayat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni/Yazar Can Kemal Özer’in konuşmacı olduğu panelde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili konuşuldu.

Metin Külünk ve Can Kemal Özer, 15 Temmuz gecesi öncesi ve sonrasıyla ilgili konuşarak, 15 Temmuz gecesi yapılmaya çalışılanın bir darbeden ziyade bir küresel şeytani aklın işgal planı olduğunu ifade ettiler. Türk milletinin bu işgale karşı durduğunu ve 15 Temmuz sonrası bu kirli oyuna dur dediğini aktaran panelistler, 15 Temmuz’un Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yerli ve milli bir akılla İslam ve Türk dünyasının yeniden ayağa kalkmasına öncülük ettiğini belirttiler. 15 Temmuz'u anlamak için geçmiş ve yakın tarihimize dikkatli bakmak gerektiğinin altını çizen panelistler, Türkiye’nin bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini sözlerine eklediler. Program, Ali Bektaş, Metin Külünk ve Can Kemal Özer’e teşekkür belgeleri ve Uşak Üniversitesi plaketi verilmesiyle son buldu.