HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Kalite Yönetim Sistemi Çalışmaları Devam Ediyor
18 Haziran 2020, Perşembe
Kalite Yönetim Sistemi Çalışmaları Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından, 16-18 Haziran tarihleri arasında, yürütülmekte olan kalite çalışmaları kapsamında toplantılar gerçekleştirildi.

Üniversite kalite çalışmalarının aktarıldığı toplantılarının ilk gününde, Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Metin Gümüş başkanlığında ‘Bölüm Akreditasyonları Toplantısı’, ikinci gün ise Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın katılımıyla ‘Kalite Komisyonu’ toplantıları yapıldı.

Toplantının son günü ise İSO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Bilgilendirme çalışmaları kapsamında “Yönetimi Gözden Geçirme” toplantısında kalite çalışmalarının genel değerlendirilmesi yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi büyük salonda yapılan toplantıya, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Duru, Prof. Dr. Metin Gümüş ile Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Genel Sekreter İbrahim Çalış, dekanlar, müdürler, daire başkanları, Kalite Komisyonu üyeleri ve Kalite Koordinatörlüğü katıldı.

Savaş, “Kalite Yönetimi ile Dünya Üniversiteleriyle Rekabet Edilebilir”

Rektör Savaş toplantının açılışında yaptığı konuşmada, günümüz eğitim sisteminde tercih edilebilirliliğin olmazsa olmazının kalite olduğuna dikkat çekti. Üniversitelerin kalite sıralamasının yapıldığını, bu şekilde üniversitelerin güçlü ve gelişmeye açık yönlerinin belirlendiğini söyleyen Prof. Dr. Savaş “Kalite yönetiminin önemini anlayan ve bu yönde kendisine bir yol haritası çizen üniversiteler, dünyadaki üniversitelerle rekabet edebilir hale gelmektedir. Öncü bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Rekabetin hızla arttığı bir dönemde öncü ve tercih edilebilir olmak için üniversite olarak her yönden kalitemizi artırmamız gerekmektedir. Kalite Koordinatörlüğümüz hedefimizi gerçekleştirmek için çalışmalar yapıyor. Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızın hazırladığı kalite programı büyük beğeni kazandı. Üniversitemiz, öğrencisi, akademisyeni ve idari personeli ile bir bütündür. Bu yüzden öğrencilerimizin ve üniversite personelimizin fikirlerini önemsiyoruz. Bunun için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Bu süreçte sizin fikir ve görüşlerinizi bekliyoruz. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kalite Süreçleri Değerlendirildi

Açılış konuşmasının ardından Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Metin Gümüş, Uşak Üniversitesi Kalite Çalışmalarına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Gümüş sunumunda, ‘Misyon ve Vizyon’, ‘Temel Değerler’, Kalite Politikası’, ‘Kalite Yönetim Sistemi’, Kurum Kalite Yazılımı’, ‘İSO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi’, ‘Öğrenci ve Diğer Paydaş Geri Bildirimleri’, ‘Eğitim-Öğretim Hizmetlerinin Uygunluk Düzeyi’, ‘Süreç Sahiplerinin Dış Denetim Hakkında Bilgilendirilmesi’, ‘Kalite Yazılım Sistemini etkileyecek Değişiklikler’ konularını değerlendirdi. Kurum Kalite Sisteminin incelendiği toplantı, sürekli iyileştirme önerileri, katılımcıların değerlendirme ve görüşlerinin dinlenmesinin ardından sona erdi.