HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / TIMELESS: Cultural Interpretation as a Non-Formal and Informal Learning Method in Adult Education Projesi
2 Ocak 2020, Perşembe
TIMELESS: Cultural Interpretation as a Non-Formal and Informal Learning Method in Adult Education Projesi

Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen “TIMELESS: Cultural Interpretation as a Non-Formal and Informal Learning Method in Adult Education” adlı Erasmus+ projesinin açılış toplantısı 16-17 Aralık’ta İspanya’nın Reus şehrinde gerçekleştirildi. Toplantıya Uşak Üniversitesini temsilen Öğr. Gör. İbrahim Uz ve Öğr. Gör. Betül Mutaf katıldı.

 

Projenin açılış toplantısında kurumların tanıtılması, proje görev dağılımının paylaşılması, bütçe dağılımı ilgili konular görüşüldü. Proje taraflarının sorumluluklarıyla ilgili sunumların ardından sosyal ve kültürel etkinlikler ile ilgili karşılıklı fikir alışverişi yapıldı. Toplantı katılımcılara sertifikalarının verilmesini ile sona erdi.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve 24 ay sürecek olan projenin temel amacı, yetişkin eğitiminde görev alan eğitimcilerin yabancı dil öğretim yeterliklerinin geliştirilmesini ve yetişkin öğrencilerin yabancı dil öğrenme motivasyonunun arttırılmasını sağlayacak yeni ve yenilikçi eğitim materyalleri ve metodolojileri oluşturmak. Proje kapsamında geliştirilecek olan fikri çıktılar aracılığıyla, yetişkin öğrencilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış ve yetişkin eğitiminde görev alan eğitimcilerle birlikte geliştirilen öğrenme materyallerinin, yetişkin öğrencilerin yaşam boyu öğrenmeye katılımını ve kalıcılığını teşvik etmesi ve ayrıca dijital, dilsel ve kültürler arası becerilerini geliştirmesi hedeflenmekte.

Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen projede, Bulgaristan’dan Nikanor Ltd., İspanya’dan DomSpain, Belçika’dan Eurogeo, Letonya’dan Foundation ZINI, Slovenya’dan U3A ortak olarak yer almakta. Projenin bir sonraki toplantısı Haziran ayında Uşak Üniversitesinde gerçekleştirilecek.