HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Organ Bağışının Önemi
5 Aralık 2019, Perşembe
Organ Bağışının Önemi

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü ve Uşak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü işbirliği ile Uşak Üniversitesi Sağlık Topluluğu tarafından “Organ Bağışı ve Organ Nakli Farkındalık Eğitimi” adlı etkinlik gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi T6 nolu salonda gerçekleşen konferansa Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şahin Bozok konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Bozok, Türkiye’de organ nakli kimlere yapılır, nasıl yapılır ve organ bağışının önemi hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Bozok, beyin ölümünün, beyin fonksiyonlarının tamamen geri dönüşümsüz kaybolmasıyla başladığını ve 72 saat içinde organ bağışı yapılamazsa kalbin de durmasıyla organların işlevsiz hale geldiğine dikkat çekti.

Konferansın sonunda Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve topluluk danışmanı Öğr. Gör. Dr. Şeyma Çatalgöl, Prof. Dr. Şahin Bozok’a, Sağlık Hizmetleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Öğr. Gör. Halime Kaçar ise Organ ve Doku Nakil Hemşiresi Sibel Dinç’e üniversitemiz adına teşekkür belgesi takdim etti. Ayrıca etkinlik kapsamında Uşak Üniversitesi Bir Eylül kampüsüne stand kuruldu ve  organ ve doku  bağışı alındı. Standa Sibel Dinç tarafından konu hakkında bilgi verildi.