HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi İstihdamda Öğrencilerinin Yanında
2 Aralık 2019, Pazartesi
Uşak Üniversitesi İstihdamda Öğrencilerinin Yanında

Uşak Üniversitesi Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü, öğrencilere verdiği kariyer geliştirme desteğinin yanında, iş imkanları konusunda da destek vererek, öğrencilere istihdam sağlamaya devam ediyor. Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Eser Yeşildağ konuyla ilgili verdiği bilgide, Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın “Bankada Kampüs” istihdam ve sosyal sorumluluk projesi ile Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümünde eğitim gören iki öğrencinin iş imkanına kavuştuğunu aktardı. Dr. Yeşildağ, Kuveyt Türk Katılım Bankası Uşak Müdürü Yusuf Çakmak, Kuveyt Türk KOBİ Kıdemli Yönetmeni Haktan Ercan, Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Gülsüm Mercan ve Ömer Parlak, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı makamında ziyaret ederek, proje hakkında bilgi verdi.

Öğrenciler İçin Kariyer Kaygısı Ortadan Kalkıyor

Öğrencilerin mezun olana kadar sigortalı ve maaşlı olarak çalışmaya devam edeceklerini belirten Dr. Yeşildağ, “Bankada Kampüs projesi ile öğrenciler işe başladıkları andan itibaren Kuveyt Türk’ün bir çalışanı olarak gerçek bir çalışma ortamını deneyimleme fırsatı buluyorlar. Bu sayede öğrencilerimize hem yarı zamanlı iş ile maddi destek sağlanmış oluyor hem de alanları ile ilgili kariyer fırsatı yakalamış oluyorlar. Klasik staj programlarının aksine Bankada Kampüs, istihdama yönelik uzun vadeli işe alım projesidir.”dedi.

Nitelikli istihdam konusunda kurum ve kuruluşların da sosyal sorumluluk sahibi olmalarının önemine değinen Prof. Dr. Savaş, Kuveyt Türk Katılım Bankasını “Bankada Kampüs” istihdam ve sosyal sorumluluk projesini yürüttüğü için tebrik etti. Öğrencilerin öğrenim görürken teorik bilgilerini pratik ile birleştirmeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Savaş, “Bankada Kampüs programı ile Bankacılık ve Finans öğrencileri bankacılığı yerinde yani bankada öğreniyorlar. Süreç içerisinde öğrenciler “Temel Bankacılık Eğitimleri”; “Katılım Bankacılığı Eğitimleri”; “Kişisel Gelişim Eğitimleri”; “Kredi, Satış, Dış Ticaret Eğitimleri”; “Proje Bazlı Eğitim ve Uygulamalar” başta olmak üzere birçok eğitime katılma fırsatına sahip olurlar. Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere mezuniyet sonrasındaki görüşmelerin ardından hem şubelerde hem de genel müdürlük kadrolarında öncelikli istihdam imkanı sunulur. Bu anlamda Bankada Kampüs, geleceğe yönelik kariyer kaygısı duyan öğrencilere yol göstermekte ve önemli fırsatlar sunmaktadır.” şeklinde konuştu.