Mersin, sahip olduğu büyük tarihsel miras, eşsiz doğa güzellikleri ve zengin kültürel birikimiyle ticaret, tarım ve turizm açısından Akdeniz Bölgesi’nin en önemli sahil kentlerinden birisidir.
Binlerce yıldır farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış Mersin ve yöresi ile ilgili her türlü toplumsal, kültürel, ekonomik, coğrafi ve çevresel konuların bilimsel bir ortamda tartışılarak, kayıt altına alınması ve sonraki kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla Mersin Valiliği ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde 19-22 Kasım 2008 tarihleri arasında “MERSİN SEMPOZYUMU” düzenlenecektir.
Mersin Valiliği ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde, Mersin Kalkınma ve İşbirliği Konseyi (MEKİK) üyesi kurum ve kuruluşlarında katkılarıyla düzenlenen bu sempozyumda, geçmişten günümüze kalemi Mersin için yazan ve kalbi Mersin için atan herkesi aynı çatı altında, akademik bir ortamda buluşturup, Mersin için yazılmış her türlü bilgi ve belgeyi paylaşmak istemekteyiz.
Sempozyumumuzla ilgili ayrıntılı bilgilere http://mersinsempozyumu.mersin.edu.tr adresinden ulaşılabilmektedir.
Prof. Dr. K. Suha AYDIN
Rektör
|