HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 4. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali Kapanış ve Ödül Töreni Gerçekleşti
18 Aralık 2017, Pazartesi
4. Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali Kapanış ve Ödül Töreni Gerçekleşti

Üniversitemiz İletişim Topluluğu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali Kapanış ve Ödül Töreni, 14 Aralık 2017 tarihinde, üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kapanış ve ödül törenine Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ, Festival Başkanı Doç. Dr. Murat Sezgin, İletişim Topluluğu Danışmanı ve Festival Yönetmeni Arş. Gör. Onur Keşaplı, akademisyenler, öğrenciler ve sinemaseverler katıldı.

İletişim Topluluğu Danışmanı ve Festival Yönetmeni Arş. Gör. Onur Keşaplı festivalin kapanış ve ödül töreninde yaptığı konuşmada festivalin önceki yıla göre yüzde yüz büyüme göstererek, Antalya Altın Portakal ve Adana Altın Koza gibi festivallerin küçüldüğü bir dönemde biricikliğe sahip olduğunu ifade etti. Keşaplı, altı hafta gibi kısa bir çağrı süresinde tüm Türkiye’den 300’ü aşkın filmin başvurduğu, uluslararası yarışmalı bölümü olmamasına karşın 6 kıtadan filmin yollandığı ve bunlardan 25’inin özel gösterime girdiği Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin eş zamanlı olarak 5 mekânda 88 filmin gösteriminin yanı sıra 28 konukla 11 etkinlik yapabilir hale gelmesinde Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ’un katkısına vurgu yaptı. Kısa film sanatçılarının gösterdiği büyük ilginin, ülkemizde ilk kez Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’nin yaptığı hamlelerden kaynaklandığını belirten Keşaplı, sinemanın alt katmanlarına yönelik ödüllendirmeler ve ön elemeyi geçen tüm filmlere telif ödeme tercihleriyle Uşak Üniversitesi’nin fark yarattığını söyledi. Akademisyenlerin vereceği eğitimin pratiği içermesi ve lisans sonrası sektörü kapsayacak şekilde yenilenmesi gerektiğini ekleyen Keşaplı, festival başkanı Doç. Dr. Murat Sezgin’le birlikte önceliklerinin Uşak Üniversitesi öğrencilerinin sektörle buluşması, birlikte üretmesi ve diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de kısa film ve video sanatının bir meslek olarak inşa edilmesi olduğunu belirtti. Son olarak ön ve ana seçici kurul üyelerine teşekkür eden Onur Keşaplı, İletişim Topluluğu başkanı Nilüfer Tepe ve festival komitesini oluşturan öğrencileri kutladı.

Sinema Yazarları Derneği ve Türk Sinematek Derneği'nin kurucularından, eleştirmen ve edebiyatçı Münir Göker festivalin kapanış konuşmasında "Görsel sanatların temeli olan sinemanın özü kısa filmdir. Kısa filme ve kısa filmciye destek vermek bir bütün olarak sinemayı desteklemektir. Uşak Üniversitesi bünyesinde düzenlenen Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali bu noktada çok büyük bir iş başarıyor. Ben bir çok etkinliğe katıldım fakat burada çok keyif aldım. Festival bittiği için üzgünüm. Hepinizi yüreğimden gelen karanfil demetiyle selamlıyorum.”dedi.

Konuşmasının ardından Münir Göker’e, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mustafa Öntuğ ve Festival Başkanı Doç. Dr. Murat Sezgin tarafından üniversitemiz teşekkür belgesi takdim edildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, kapanış töreninde yaptığı konuşmada bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uşak Kanatlı Denizatı Film Festivali’nin 12 Aralık Salı günü başladığını ve bizlere 3 gün boyunca sinema, sanat ve estetiği bir arada izleme fırsatını sunan başta Festivali organize eden üniversitemiz İletişim Topluluğu’na, üniversitemiz öğretim elemanlarına ve festival boyunca emeği geçen tüm öğrencilere, desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Nurulah Cahan’a teşekkür ederek “Bugün festivalimizin kapanışını yapıyoruz. Aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Festivalimizin açılış töreninde de bulunmayı arzu ediyordum. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asil üyesiyim ve açılış töreninin olduğu tarihte, 2017 TÜBA ödül töreninde olduğumdan dolayı açılışımıza katılamamıştım. Üniversitemiz İletişim Topluluğunun bu kadar geniş katılımlı bir festivali düzenleyip organize etmesi hepimizi çok mutlu etmiştir. Festivalimiz dilerim ki tüm öğrencilerimizde yeni ufuklar açmıştır. 4 yılda çok mesafe kaydedilmiş, inşallah 5. festivalimiz Türkiye’yi aşan Uluslararası bir düzeye ulaşır. Uşak Üniversitesi olarak bundan böyle bütün fakültelerimizde, bu tip etkinlikleri yapmayı, halkımızın ve şehrimizdeki kültürel birikimi daha da artırmayı kendimize vazife addediyoruz.  Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum, teşekkürler.”dedi.

Kapanış töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan konuşmasında şunları söyledi: “Çok değerli Rektörüm, Rektör Yardımcımız, Dekanımız, İletişim Topluluğu Başkanı öğrencimiz, değerli öğrenciler, özellikle jüri olarak evimize teşrif eden ve 3 gün boyunca burada bu etkinliğin gerçekleşmesine katkı veren misafirlerimiz ben de hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Festivalin başarılı geçmesinden dolayı son derece memnun ve mutlu olduk. Uşak Üniversitesi adına, Uşak Belediyemiz adına, Uşak ilimiz adına ve ülkemiz adına böyle bir organizasyonu ilimizde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Uluslararası olarak gelecek yıl yapacak olduğunuz festivalde yanınızdayız hep birlikte inşallah en güzel şekilde bunu gerçekleştireceğiz. Hepinize tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”dedi.

fotoğraflar için tıklayınız

Kapanış töreni ödüllerin takdim edilmesi ve verilen resepsiyonun ardından son buldu.

4. UŞAK KANATLI DENİZATI KISA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ                   

-Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, En İyi Belgesel Film Ödülü

Kenar Mahalle Manifesto, Yönetmen: Egemen Özcan

- Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, En İyi Kurmaca Film Ödülü

Ormandaki İhtiyar, Yönetmen: Kardelen Eren

- Ulusal Kısa Film Yarışması, En İyi Film Ödülü

Sirayet, Yönetmen: Nuri Cihan Özdoğan

- Ulusal Kısa Film Yarışması, En İyi Yönetmen Ödülü

Korku, Yönetmen: Cem Göksoy

- Ulusal Kısa Film Yarışması, En İyi Senaryo Ödülü

Dünden Kalan, Yönetmen: Salih Toprak

- Ulusal Kısa Film Yarışması, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü

Korku, Görüntü Yönetmeni: Akın Çetin

- Ulusal Kısa Film Yarışması, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü

Korku, Sanat Yönetmeni: Burcu Abik

- Ulusal Kısa Film Yarışması, En İyi Kurgu Ödülü

C.O.D. , Yönetmen: Onur Doğan

- Ulusal Kısa Film Yarışması, En İyi Ses Ödülü

Toprak, Ses Ekibi: Remi Chanaud, Nicolas Lagarenne, Charlotte Butrak, Benjamin Rosier

- Ulusal Kısa Film Yarışması, En İyi Oyuncu Ödülü

Sirayet, Oyuncu: Kemal Burak Alper