HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde “Sağlık Çalışanlarında Gönüllülük” Adlı Konferans Gerçekleştirildi
14 Aralık 2017, Perşembe
Üniversitemizde “Sağlık Çalışanlarında Gönüllülük” Adlı Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü tarafından, 14 Aralık 2017 tarihinde “Sağlık Çalışanlarında Gönüllülük” adlı konferans gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Uşak Valisi Salim Demir, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Genel Sekreter Vekili Kenan Gökçe, AID Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Mevlit   Yurtseven, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kadir Özcan, Sağlık Hizmetleri Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Öğr. Gör. Halime Kaçar, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş konferansın açılış konuşmasında tarih boyunca toplum ve millet olarak bugün ki medeniyetin oluşumunda hem kültürel alanda hem de ilmi alanda çok büyük katkılarımız olduğuna dikkat çekerek “ Hepinizin bildiği gibi ikinci derece denklemlerin ilk kurucusu Harezmi’dir. Kendisi bir İslam Bilginidir. Yazmış olduğu “El’Kitab’ül-Muhtasar fi Hısab’il Cebri ve’l-Mukabele” adlı kitabı Batıda 550 yıl boyunca ders kitabı olarak okutulmuştur. Latinceye çevrilen bir eserdir. ‘Hesap’ diye bir kitabı vardır, sıfırı ilk kez keşfeden kişidir. Yapmış olduğu Hesap isimli bu kitabın Latincesi vardır ama Arapçası kaybolmuştur. Ömer Hayyam, hepiniz rubailerle tanımış olmanıza rağmen, astronomide büyük adımlar atmış büyük bir bilim adamıdır. Bir çadır ustasının oğludur. Babası okula gitsin biraz geometri öğrensin de çok güzel çadır diksin diye göndermiştir. Ama üçüncü derece denklemlerin kökünü bulan ilk İslam alimidir. Tıp dünyasına baktığımızda İbn-i Sina’yı görürüz. İbn-i Sina ilk psikoloji bilimini kuran insandır. Yazmış olduğu tıbbi eserler Batı Dünyasında uzun süre tıp okullarında ders kitabı olarak okutulmuştur. Böyle geçmişte büyük bir medeniyetin, büyük bir ilmin kurucuları olan bizler maalesef bugün istenilen noktaya gelememişizdir. Onun için ben burada bulunan bütün genç arkadaşlarıma şunu söylüyorum;  Lütfen idealiniz olsun. Hedefiniz olsun. Ülkemiz için ne yapabilirim diye gece gündüz aklınızda bir şeyler taşıyınız. Dolayısıyla bizim bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz şey yetişmiş insan gücüdür. Bu nedenle biz üniversite olarak bundan böyle ülkemizin ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan gücünü, entelektüel birikime sahip, teknolojik birikime sahip gençler yetiştirmek için çok çalışacağız. Bu yolda gayretle çaba harcayacağımızı bütün akademisyenler adına söz veriyorum. Son yıllarda bütün mazlum devletlerde, mazlum insanların olduğu yerlerde bizim doktorlarımızı görüyoruz. Onlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Doktorlarımız çantasını alıyor, bir bakıyorsunuz Sudan’da, bir bakıyorsunuz Afganistan’da, bir bakıyorsunuz Somali’deler. Onlara hakikaten huzurlarınızda teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Biz geçmişte nasıl mazlumun yanında olmuşsak bundan sonra da mazlumların yanında olmayı kendimize vazife biliyoruz. Bunu da inşallah devam ettireceğiz. Konferansın üniversitemiz için, Uşağımız için, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Sizden bundan sonraki dönemlerde ülkemiz için daha çok gayret göstermenizi, daha çok mesai harcamanızı istiyorum. Eğer lider konuma gelmek istiyorsak, bizden sonraki nesillerde güzel bir ülke bırakmak istiyorsak, bizden sonraki gençliğimize daha rahat bir vatan bırakmak istiyorsak lütfen çok çalışınız ,çok çok çalışınız. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Tekrar bu konferansın hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Valimiz Salim Demir yaptığı konuşmada  “Batı medeniyetleri kendi mutluluğu ve refahı için yüzyıllardır insanların emeklerini ve yaşadıkları toprakların değerlerini sömürmektedir. Ne mutlu ki, bizler insan haklarının sömürülmesinin kesinlikle yasaklandığı İslam dininin mensubu olmakla birlikte, binlerce yıllık Türk medeniyetimiz de insanların sömürülmesine karşı durmuş, her dinden ve her ırktan insanlara her daim adaletli davranmıştır. Bugün de, devletimiz ve milletimiz sömürülere ve insanlara yapılan haksızlıklara Batı medeniyetlerinin haksız tavırlarına rağmen şiddetle karşı durmaya devam etmektedir. Gerek Devletimiz, gerekse gönüllülerden oluşan sivil toplum kuruluşlarımız dünyanın birçok bölgesindeki mağdurlara yardım elini uzatmakta, onların haklarını her platformda en iyi şekilde savunmaktadır. Yüreklerini ortaya koyarak zor koşullarda hizmet veren “gönüllü doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız” sadece ülkemizde değil, dünyanın ihtiyaç olan bütün yerlerinde yaptıkları güzel çalışmalarla insanlara faydalı olmaya; onların dertlerine derman olmaya çalışmaktadırlar. Biz istiyoruz ki, gençlerimiz de bu güzel örnekler, düsturlar ve prensiplerle hayatlarını şekillendirip, sağlam adımlarla ülkemizin ve dünyanın geleceğine damgasını vursunlar. Bugün bu çalıştayı gerçekleştiren ve akabinde ülkemizdeki ve dünyadaki tüm mağdur ve mazlumlara ulaşmaya çalışan doktorlarımıza ve diğer emek sahiplerine devletimiz ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

AID Uluslar Arası Doktorlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Mevlit   Yurtseven “Sağlık Çalışanlarında Gönüllülük” adlı sunumunda AİD Derneği hakkında bilgi verdi. Mevlit   Yurtseven, 2011  yılında kurulan AİD Derneği’nin din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm dünyada tıbbi yardım ve destek ihtiyacı olan insanlara ulaşmayı hedefleyen uluslar arası bir kuruluş olduğunu söyleyerek “Derneğimiz, insani ve İslami değerlerden yola çıkarak sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu  coğrafyalarda ve afet bölgelerinde yaşayan insanların yanında olmaya kendisine hedef koymuştur. AİD dünyanın bir çok yerinde sağlık eğitimi, sağlık yardımı, koruyucu sağlık hizmetleri, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerini gönüllü sağlık çalışanlarıyla yürütmektedir.”dedi.

Konferansın sonunda Vali Salim Demir, AID Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Mevlit Yurtseven ve dernek yönetim kurulu üyelerine teşekkür belgesi takdim etti.

fotoğraflar için tıklayınız