Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde “Dilimiz Kimliğimizdir” Adlı Panel Gerçekleştirildi
12 Aralık 2017, Salı
Üniversitemizde “Dilimiz Kimliğimizdir” Adlı Panel Gerçekleştirildi

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 2017 yılının Türk Dili Yılı ilan edilmesi münasebetiyle Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türk Dünyası Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Balkan Ülkeleri Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından “Dilimiz Kimliğimizdir” adlı panel gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirilen panelin başkanlığını Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akçataş yaptı. Panelin konuşmacıları Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Ali Bozkaplan ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Boz, dilin bir milletin aynası olduğunu dile getirdiler. Katılımcılara önemli bilgiler veren konuşmacılar dilimizi kaybettiğimiz zaman milliyetimizi, varlığımızı kaybedeceğimizin altını çizdiler.