HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde 5 Aralık Dünya Toprak Günü Etkinliği Gerçekleştirildi
7 Aralık 2017, Perşembe
Üniversitemizde 5 Aralık Dünya Toprak Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Uşak Coğrafya Topluluğu tarafından 5 Aralık Dünya Toprak Günü kapsamında ‘’Toprağın Dilinden’’ isimli panel düzenlendi.

Üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele Uşak Vali Yardımcısı Mehmet Hulusi Kaya, İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yaşar, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Uşak Coğrafya Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Atasoy, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

‘‘Toprağın Dilinden’’ isimli şiir dinletisiyle başlayan etkinlik İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yaşar’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Prof. Dr. Hüseyin Yaşar açılış konuşmasında ’’Toprak bizler için olmazsa olmaz bir meseledir. Kültürler oradan gelişir, şekil alır. İnsanın yaratılışının topraktan olduğuna işaret edilir. Kuran-ı Kerim ‘toprak ahretin varlığının işaretidir’ der.’’ dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Uşak Coğrafya Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Atasoy ise ‘‘Uşak Toprağı ve Erozyon’’ konulu sunumunda toprağın son derece önemli bir varlık olduğuna dikkat çekerken, Uşak ilinin toprak yapısının göl içerikli olduğunu söyledi. Uşak ilinin erozyon konusunda Türkiye’nin en tehlikeli bölgelerinden biri olduğunu belirten Doç. Dr. Ahmet Atasoy, erozyonun meydana gelmesinde etki eden faktörlere değindi.

Etkinlik Doç. Dr. Ahmet Atasoy tarafından yapılan ‘’Uşak Atlası’’ tanıtımının ardından ‘’Toprak İçin Çal’’ isimli müzik dinletisi ile sona erdi.