HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Erasmus Topluluğu Ofisi Açıldı
12 Ekim 2018, Cuma
Erasmus Topluluğu Ofisi Açıldı

Uşak Üniversitesi Bir Eylül Kampüsü Öğrenci Çarşında, Erasmus Topluluğu ofisi açıldı.

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Erasmus’un öğrenciler açısından önemli bir hareketlilik olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Savaş, gençlerin, hızla değişen dünyada, yaya kalmak istemiyorlarsa bilginin peşinden gitmeleri gerektiğini ve hedeflerini baştan belirlemeleri gerektiğinin altını çizerek, “Erasmus gibi hareketlilikler sizin için önemli. Elbette bu tarz hareketliliklerde yabancı dil gerekli, not ortalamanızın iyi olması gerekli. Bunun içinde çok çalışmanız lazım. İki gününüzü eş geçirmemelisiniz. Bugün açılışını yaptığımız bu ofiste İngilizce konuşma pratiğinizi geliştirmeniz adına eğitimler verilecek. Daha önce Erasmus ve benzeri hareketliliklere katılan öğrenciler sizlere deneyimlerini aktaracak, neler yapmanız gerektiği ile ilgili yol gösterecekler. Erasmus Öğrenci Topluluğu sizleri bekliyor. Bu ofiste düzenlenecek her türlü etkinliğe katılın. Ben başta Erasmus Topluluğumuz olmak üzere bu çalışma içinde olan herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı ve AB ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Özgür Tarhan, Erasmus Öğrenci Topluluğunun bir yıl önce kurulduğunu ve üç yüzün üzerinde üyesi olduğunu söyledi. Öğrenci Çarşısı içinde açılan Erasmus Öğrenci Topluluğu Ofisinde, öğrencilerimize Erasmus öğrenim ve staj hareketliliğiyle ilgili bilgilendirmeler yapılacağını, hareketlilikte gelen giden öğrenciler arasındaki bağlantıların sağlanacağını ve Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanları işbirliği ile İngilizce konuşma pratiğini geliştirecek etkinlikler yapılacağını aktardı.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Genel Sekreter V. İbrahim Çalış, Dr. Öğretim Üyesi Özgür Tarhan ve öğrenciler açılış kurdelasını keserek ofisi gezdiler.