HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde “Kamyon” Adlı Oyun Sergilendi
15 Mayıs 2018, Salı
Üniversitemizde “Kamyon” Adlı Oyun Sergilendi

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 10 Mayıs tarihinde üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü, Sosyal Hizmet Öğrenci Topluluğu ve Uşak Belediyesi’nin katkılarıyla engelli sanatçılardan oluşan Ankara Yön Sanat Tiyatrosu “Kamyon” isimli tiyatro oyununu sergiledi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen tiyatro oyununu Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Sezer, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Köroğlu, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler seyretti.

Ankara Yön Sanat Tiyatrosu sanat yönetmeni Erdem Öksüz, tiyatro kapsamında 35 özel insanla çalıştığını, büyük bir emek ve sevgiyle bugünlere geldiklerini, zor bir iş başardıklarını ancak mutlaka herkesin kendisini gerçekleştirme potansiyeli olduğunu belirtti.

Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemile Zehra Köroğlu ise asıl engelin zihinlerde olduğunu gerekli destek, rehabilitasyon ve emek verildiğinde aşılamayacak sorun olmadığını söyleyerek bu tiyatronun bu durumun en güzel örneği olduğunu ifade etti. Ülkemizin en önemli düşünürlerinden olan Cemil Meriç’in görme yetisini tamamen kaybetmekle birlikte azmi ve kendisini destekleyen ailesi yardımıyla  eşsiz eserler verebildiğini ve bu konuda sayısız örnek verilebileceğini belirten Doç. Dr. Cemile Zehra Köroğlu “Bu etkinlik bir nebze dahi olsa farkındalık yaratabilmek amacıyla gerçekleştirildi. Katkılarından dolayı, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’a,  Uşak Belediyesi’ne ve tüm oyuncalara teşekkür ediyorum.”dedi.

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ böyle bir etkinliğe katkı sağlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını, Uşak Belediyesi olarak da engellilere yönelik her türlü imkanı sağlamaya çalıştıklarını ve desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, özel gereksinimli olsun ya da olmasın mühim olanın insan olabilmek olduğunu söyleyerek Uşak Üniversitesi olarak özel gereksinimlilerin her zaman yanında olduklarını belirtti. Hayatta başarılı olmak için kendine güvenmek gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Savaş “Kendinize güvenirseniz başarılı olursunuz. Bakınız yakın zamanda kaybettiğimiz Stephan Hawkıng dünyanın astrofizik alanında en önemli bilim insanıdır. Kolları, elleri olmadığı halde yüzme şampiyonu olan kişiler var. Tabi güvenin yanında sevginin de başaramayacağı şey yoktur. Özel gereksinimli olsun ya da olmasın mühim olan insan olabilmektir. Oyunu izlerken hem heyecanlandım hem de çok duygulandım. Öncelikle bu oyunda yer alan oyuncularımızı kutluyor, alınlarından öpüyorum. Etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Sosyal Hizmet Bölümü, Sosyal Hizmet Öğrenci Topluluğu ve Uşak Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Tiyatro önemlidir. Maalesef tiyatroya giden insan sayısı az. Tiyatroya gidelim. Bu tür etkinlikleri kaçırmayalım.”şeklinde konuştu.

Etkinliğin sonunda Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, tiyatro topluluğuna plaket, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan ise çiçek ve teşekkür belgesi verdiler. Özel Gereksinimli misafirler ise Sosyal Hizmet Öğrenci Topluluğuna teşekkür belgesi verdiler.