Ana Sayfa / Haberler / İnternet Hızımız 700 Mbps' ye Ulaştı
20 Kasım 2017, Pazartesi
İnternet Hızımız 700 Mbps' ye Ulaştı

1 Eylül Kampüsümüzün internet hızının 700mbps olarak devreye alınması için Tübitak ULAKNET'e yapılan başvuru onaylanmış, yeni internet hızımız 700 mbps olarak devreye alınmıştır. Ayrıca Banaz MYO ve Sivaslı MYO için de hız artırım talebi iletilmiş ve değerlendirilme aşamasındadır.

Üniversitemiz yerleşkelerinin bant genişliği ve doluluk oranları Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız tarafından sürekli izlenmekte ve belirli doluluğa erişen birimler için ULAKBİM tarafından sağlanan ULAKBİM Uç Yönetim Sistemi (UUYS )’ne gerekli hız artışı başvuruları yapılmaktadır.

Yapılan hız artırım başvuruları, ULAKBİM Ağ Gurubu tarafından değerlendirilmekte, hız artışı istenen yerleşkede kullanılan cihaz sayısı, yerleşke bant genişliği kullanım istatistikleri, akademik ve idari personel sayısı, öğrenci sayısı, yurt kapasitesi ve ULAKNET Kullanım Politikası (UKP)’nda belirtilen kötücül trafik gibi parametrelerle karar verilmektedir.

Tüm Uşak Üniversitesi Ailesinin bilgilerine sunarız…

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Sistem ve Ağ Yönetimi