HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde Gençlik ve Girişimcilik Konferansı Gerçekleştirildi
8 Mayıs 2018, Salı
Üniversitemizde Gençlik ve Girişimcilik Konferansı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz tarafından düzenlenen, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ALBAYRAK Holding A.Ş. Genel Koordinatörü (CEO) Doç. Dr. Ömer Bolat’ın konuşmacı olduğu Gençlik ve Girişimcilik konferansı 8 Mayıs 2018 tarihinde, Üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Konferansa Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Karahan, Prof. Dr. Adem Duru, Genel Sekreter Vekili İbrahim Çalış, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuray Şahinler, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Sezer, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mesut Atasever, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uşak İl Müdürü Orhan Karalar, AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Mıllık, Uşak Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Tanış, Genel Müdür Yardımcısı Arslan Demir, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş konferansın açılış konuşmasında, her ay değerli bilim insanlarını ve kendi alanında ön plana çıkmış kişileri Uşak Üniversitesi’nde ağırladıklarını ve öğrencilerimizle bir araya getirdiklerini söyleyerek, gençlerin bu tür etkinliklere katılmalarının önemli olduğunu belirtti. “Gençlik ve Girişimcilik” konferansını vermek üzere Uşak Üniversitesi’nde bulunan Doç. Dr. Ömer Bolat’ı tarhana, cirit ve kilim şehri Uşak’ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Savaş, “Doç. Dr. Ömer Bolat saygı duyduğum, kardeşim kadar yakın hissettiğim bir insandır. Bugün siz sevgili öğrencilerimize girişimciliği aktaracak. Bazen bir konferans 5 kitap okumaya bedeldir. Bu tür konferansları kaçırmayınız. Bu vesile ile başta konuşmacımız Doç. Dr. Ömer Bolat olmak üzere tüm katılımcılara hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Doç. Dr. Bolat sunumunda gençlere, 20'li yaşların başından itibaren Türkiye'de markalaşmanın ve girişimciliğin güçlü bir ekonomi meydana getirmek için olmazsa olmaz gerekler olduğunu anlattı. Konuşmasında girişimcilik ile ilgili bilgiler aktaran Bolat, “Girişimciler, bir ülkenin en büyük hazinesidir. Petrol, gaz, hammaddeler, zenginlik kaynağı olabilir, ama tek başına girişimcilik kaynağı değildir, gelişmişlik ölçüsü de değildir. Ülkenin en büyük sermayesi, beşeri sermayenin zenginliği, girişimci gücün büyüklüğüdür. Teşebbüs ve müteşebbislik genç yaş işidir. 35’ini geçenden pek müteşebbis olmaz. Çünkü risk alamaz. İstisnalar olabilir. Türkiye çok genç nüfusa sahip. 80 milyonluk nüfusun yarısı, 40 milyon kişi, 31 yaş altında yani ortalama yaş 31 oluyor. 33 milyon gencimiz 18 yaşın altında. Genç nüfus, girişimcilik için membadır. 1,7 milyarlık İslam Ülkeleri de aynı durumdadır. Olumlu potansiyel var. Bugünün gençleri açık fikirli, önlerinde fırsat var. Eski kafalı, dik kafalı kişi “küçük olsun, benim olsun”, “başka ortağın ağız kokusunu mu çekeceğim” anlayışındadır. Paylaşma, dayanışma kültürü yoktur. Bugünün gençleri tam tersidir.”dedi.

Doç. Dr. Ömer Bolat, akıl terinin, katma değerin artması demek olduğunu ve alın teri gibi kutsal olduğunu belirterek yüksek karın katma değerde, katma değerin ise üretilen üründe ya da hizmetin içindeki teknolojik katkıda-yenilikte-AR-GE’de-tasarımda-bilgi ekonomisi yoğunluğunda olduğunu aktardı.

Konferansın sonunda Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Doç. Dr. Ömer Bolat’a teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.

fotoğraflar için tıklayınız