HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Özel Gereksinimli Bireylere Matematik Öğretiminde Nokta Belirleme (Touch Math) Yöntemi Semineri Gerçekleştirildi
4 Mayıs 2018, Cuma
Özel Gereksinimli Bireylere Matematik Öğretiminde Nokta Belirleme (Touch Math) Yöntemi Semineri Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Engelli Birim Koordinatörlüğü ve Özel Eğitim Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Özel Gereksinimli Bireylere Matematik Öğretiminde Nokta Belirleme (Touch Math) Yönteminin Kullanılması’ semineri gerçekleştirildi.

 

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi T-7 salonunda gerçekleştirilen seminere, konuşmacı olarak Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yıkmış katıldı. Dr. Yıkmış, Nokta Belirleme Yöntemi hakkında bilgi verirken, yöntemin özel gereksinimli bireylere matematik öğretiminde sağladığı kolaylıklardan bahsetti. Touch-Math “Dokunmatik Matematik” yöntemi ile rakam, dört işlem ve problem çözme becerilerinin nasıl öğretileceği ile ilgili bilgilere değindi.

 

Eğitim Fakültesi öğrencilerinin ve özel eğitim öğretmenlerinin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, Dr. Ahmet Yıkmış konuyla ilgili soruları cevapladı.

 

Seminer, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ümran Betül Cebesoy’un, Dr. Ahmet Yıkmış’a üniversitemiz adına teşekkür belgesi takdimiyle son buldu.