HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde 3 Boyutlu Yazıcılar ile Seramik Tasarımı Konferansı Gerçekleştirildi
27 Nisan 2018, Cuma
Üniversitemizde 3 Boyutlu Yazıcılar ile Seramik Tasarımı Konferansı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 25 Nisan 2018 tarihinde “3 Boyutlu Yazıcılar ile Seramik Tasarımı” adlı konferans gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirilen konferansa Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Sezer, Seramik ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şirin Koçak Özeskici, Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sanver Özgüven, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sanver Özgüven, “3 Boyutlu Yazıcılar ile Seramik Tasarımı” adlı sunumunda seramikte 3 boyutlu yazıcı teknolojileri, lazer sinterleme süreci, harç yığma(FDM), delta seramik yazıcıları hakkında bilgi vererek bu alandaki çalışma şemaları, yazıcıların çalışma sistemleri, yazılımları ve elektronik donanımlarından bahsetti. Dr. Öğr. Üyesi Sanver Özgüven sunumunda ayrıca 3 boyutlu yazıcı alanında dünyada çalışma yapan Jonathan Keep, Jack Hardie, Olivier Van Herpt, Taekyeom Lee, Bryan Czibesz ve Türkiye’de bu alanda çalışmalar yapan Fatih Aslan, Emre Can gibi isimlerin ve kendi yapmış olduğu çalışmalardan bahsetti.

Soru-cevap şeklinde devam eden konferansın sonunda Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Sezer üniversitemiz adına Dr. Öğr. Üyesi Sanver Özgüven’e teşekkür belgesi verdi.

Konferansın ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Atölyesinde konu ile ilgili workshop çalışması yapıldı.