HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizden Atapark’a Bisiklet Şenliği
22 Nisan 2018, Pazar
Üniversitemizden Atapark’a Bisiklet Şenliği

Üniversitemiz ve Uşak Belediyesi’nin işbirliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 22 Nisan 2018 Pazar günü Üniversitemizden başlayan ve Atapark’ta son bulan bisiklet şenliği gerçekleştirildi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Üniversitemiz Yeşil Pedal Bisiklet Topluluğu etkinlikte yer alarak bisiklet kullandılar.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, günümüzde hareketsizliğin toplumda ciddi bir sağlık problemi olduğunu belirterek sağlıklı bir toplum ve sağlıklı yarınlar için hareket etmenin, spor yapmanın önemli olduğunu söyledi. Bisiklet kullanma alışkanlığının çocuklarımıza ve gençlerimize kazandırılması gerektiğine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş ‘‘Uşak Belediyesi, Üniversitemiz güzergahına ve Atapark civarına bisiklet yolu yaparak bisiklet kullanmayı teşvik etmiş oldu. Biz de gençlerimize bu konuda destek oluyoruz ve farkındalık yaratacak etkinliklerin içinde yer alıyoruz. Yeşil Pedal Bisiklet Topluluğumuz bisiklet sever gençlerimizin bir araya geldiği bir öğrenci topluluğumuzdur. Kendilerini yaptıkları çalışmalardan dolayı kutluyorum. Sağlık Bakanlığımızca yürütülen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında üniversitemize 100 bisiklet verildi. Bu bisikletler de öğrencilerimizin kullanımına sunulacak. Bugün Üniversitemiz kampüsünden başlayacak ve Atapark’ta sonlanacak bisiklet turunun gerçekleşmesini sağlayan ve bisiklet yolunu şehrimize kazandıran Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.’’dedi.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise bugün gerçekleştirilen Bisiklet Şenliğinin, üniversitemiz ile şehrimiz arasına kazandırmış oldukları bisiklet yolunun da açılışına vesile olduğunu söyleyerek bisiklet yolunun tüm gençlerimize, üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diledi ve tüm katılımcılara teşekkür etti.