HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde Tekstil Atıklarının Geri Kazanımı Anlatıldı
24 Nisan 2024, Çarşamba
Üniversitemizde Tekstil Atıklarının Geri Kazanımı Anlatıldı

Uşak Üniversitesi Enerji, Çevre ve Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Halı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Üretim Aşamasında Oluşan Tekstil Atıklarının Geri Kazanımı” adlı konferans gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sibel Hişmanoğlu konferans salonunda düzenlenen konferansta Hasan Arıkan ve Doç. Dr. Ayşe Pınar Tüzüm Demir tarafından konuyla ilgili sunum yapıldı.

Konferansta Uşak ili gibi tekstil endüstrisinin yaygın olduğu bölgelerde, tekstil materyallerinin geri kazanımı için, tekstil işletmelerinden kaynaklanan atık durumundaki elyafların kontrollü bir şekilde geri dönüşüm ve değerlendirilme yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Tekstil endüstrisinden kaynaklanan atık durumundaki elyafların değerlendirilmesi ile ekonomik ve çevresel açıdan katkı sağlanacağı, doğal kaynakların korunacağı, enerji ve su tüketimi ile kirliliğin en aza indirilmesinin sağlanabileceği ve sürdürülebilir üretim ve çevreye katkıda bulunulabileceğine dikkat çekildi.

Etkinlik sonunda Enerji, Çevre ve Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Mehmet Şahin ve Halı Uygulama ve Araştırma Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Sevcan Üstün tarafından Hasan Arıkan ve Doç. Dr. Ayşe Pınar Tüzüm Demir’e “Katılım Belgeleri” verildi.