HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde Çanakkale’den Günümüze 100 Yıllık Emperyalizm Konferansı Gerçekleşti
16 Mart 2018, Cuma
Üniversitemizde Çanakkale’den Günümüze 100 Yıllık Emperyalizm Konferansı Gerçekleşti

Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Çanakkale Savaşlarının 103. Yıl Dönümü dolayısıyla 15 Mart 2018 tarihinde “Çanakkale’den Günümüze 100 Yıllık Emperyalizm” adlı konferans gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezimizde gerçekleştirilen konferansa Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Gümüş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Savaş, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Adem Duru, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, davetliler, konuk konuşmacı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Emekli Öğretim üyesi Prof. Dr. Azmi Süslü, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karayaman, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Gümüş konferansta yaptığı açılış konuşmasında Çanakkale Savaşı'nın aslında halen devam ettiğini söyledi. Türkiye üzerinde bir takım oyunların oynanmaya çalışıldığını belirten Prof. Dr. Metin Gümüş gençlerimizin milli ve manevi değerlerimize sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Azmi Süslü "Çanakkale'den Günümüze 100 Yıllık Emperyalizm" konulu bir sunum yaptı.

Konferansın sonunda Vali Yardımcısı Sait Topoğlu ve Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Gümüş, Prof. Dr. Azmi Süslü’ye üniversitemiz adına plaket ve teşekkür belgesi verdiler.