HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde “Bir Mutabakat Metni Olarak İstiklal Marşı’’ Adlı Konferans Gerçekleştirildi
13 Mart 2018, Salı
Üniversitemizde “Bir Mutabakat Metni Olarak İstiklal Marşı’’ Adlı Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü kapsamında, “Bir Mutabakat Metni Olarak İstiklal Marşı’’ adlı konferans gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Savaş, Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karayaman, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan konferansın konuşmacısı Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Pulat Millî bir mutabakat metni olarak da kabul ettiğimiz İstiklâl Marşı’nın, milletimizi yüzyıllar içinde yoğurarak şekillendiren, güçlü ve derin değerlerimize gönül bağıyla bir iman ölçüsünde nasıl bağlandığımızın ve en zor şartlarda bile neleri, nasıl başarabildiğimizin en açık ifadesi olduğuna dikkat çekti.  İstiklâl Marşımızın aziz milletimizin ortak mutabakat metni olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ali Pulat “İstiklal Marşımız vatanımızın aşk ve vecd ile yazılmış tapusudur. Bu şiir sadece bir edebî metin değildir; aziz milletimizin benliğindeki mazinin tecrübesi, hâlin vaziyeti ve istikbalin hayalidir. Millî ruhumuzun iradesini, aşkını, vecdini, samimiyetini ve ülküsünü net bir şekilde ortaya koymaktadır. İstiklâl Marşımız dinî ve millî değerlerimizi koruma, yaşatma ve geliştirerek devam ettirme kararlığımızı yansıtır.”dedi.

Konferansın sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Savaş, Yrd. Doç. Dr. Ali Pulat’a teşekkür belgesi takdim etti.