HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Türk Gençliği Afrin Şehitlerimizin Emanetlerine Sahip Çıkıyor
10 Mart 2018, Cumartesi
Türk Gençliği Afrin Şehitlerimizin Emanetlerine Sahip Çıkıyor

Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri ile öğretim üyeleri, Afrin’de Şehit olan askerlerimizin çocukları için aldıkları oyuncaklardan ve eğitim setlerinden oluşan hediyeleri Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş ile birlikte hazırladılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş öğrencilerimizi düşünceli ve asil davranışlarından dolayı tebrik etti. Ülkemizin sınır ötesinde Zeytin Dalı Harekatında bulunduğunu söyleyen Rektörümüz ‘‘Kahraman Mehmetçiklerimiz savaşıyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah ailelerine sabırlar ihsan eylesin. Sizlerin onlara layık olmak adına yaptığınız bu düşünceli davranış gurur verici. Çanakkale’ye eşlerini ve eli silah tutan çocuklarını gönderen anneler vardı. Bu anneler bebeklerini sırtlayarak cepheye kağnıyla silah taşıdılar. Nene Hatun ‘Çocuklarımız öksüz kalır ama asla yurtsuz yaşayamaz’demiştir. İşte böylesi bir milletin gençleri olarak sizlerin göstermiş olduğunuz bu asil davranışı takdir ediyorum. Geçmişten günümüze ve gelecek nesillerimize bu hep böyle devam edecektir.’’dedi.

Öğrenciler adına konuşan Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Fulya Özgülergil ise Türk gençliği olarak, şu anda Afrin’de ve Dünya'nın değişik bölgelerinde vatani görevlerini yapmakta olan askerlerimizin yanında olduğumuzu göstermek, onlara ve yakınlarına moral vermek, verilen bu mücadelede taraf olduklarını tüm dünyaya ilan etmek, şehitlerimizin yakınlarının acılarını bir nebze de olsa paylaşabilmek amacıyla, öğrencilerimizin girişimleri ve tüm öğretim üyelerimizin desteği ile Afrin’de şehit olan askerlerimizin çocukları için, oyuncaklardan ve eğitim setlerinden oluşan hediye paketleri hazırladıklarını söyledi. Fulya Özgülergil  konuşmasında ‘‘Şehadete ulaşan babalarının yerlerini dolduramayız, gözlerinden süzülen yaşlara engel olamayız ve tabi ki onlara babaları gibi sarılamayız, biliyoruz. Nemrud’un ateşine su taşıyan karınca misali belki biraz olsun acılarını dindirebilir, belki büyürken bu vesileyle yanlarında olabilir ve belki de kişisel gelişimlerine katkıda bulunabiliriz diye düşündük. Amaçlarımızdan biri de üniversitelerimizde eğitim gören tüm öğrenci arkadaşlarımızın üzerlerindeki ölü toprağını atmalarını sağlamak, Türk Milleti'nin bu var olma mücadelesinde, devletimizin ve milletimizin yanında olduklarını göstermeleri için onlara birer ses olmaktır. Bu kapsamda bu projeye destek olan başta öğrencilerimize, hocalarıma, Dekanımıza, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’a, Uşak İl Garnizon Komutanımıza teşekkür ederiz.’’dedi.

Fulya Özgülergil’in konuşmasının ardından Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü 1. sınıf öğrencimiz Reyhan Yakar kendi yazdığı ‘Ülkemin Şanlı Mehmetçiği’ adlı şiiri okudu ve 3. sınıf öğrencimiz İbrahim Aydoğan da dua etti.