HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Ayşe Özdemir Üniversitemiz Adına KASAUM Toplantısına Katıldı
3 Kasım 2017, Cuma
Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Ayşe Özdemir Üniversitemiz Adına KASAUM Toplantısına Katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın himayelerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile üniversitelerin Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezleri (KASAUM) arasında düzenlenen istişare toplantısına Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdür Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Özdemir Üniversitemiz adına katılım sağlamıştır.

İstişare toplantısında, kadının güçlendirilmesi ve hemen her alanda daha etkin olması adına son 15 yılda anayasal ve yasal düzenlemeler gerçekleştirildiğini hatırlatan Bakan Kaya, Bakanlık olarak yürüttükleri çalışmalara, üniversiteleri ve özellikle KASAUM'ları dahil etmeye önem verdiklerini aktardı. Son 15 yılda yapılan anayasal ve yasal düzenlemelerle önemli kazanımlar elde edildiğini anlatan Bakan Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Sözleşmesi olarak da bilinen Avrupa Sözleşmesine uyumlu hazırlanan 6284 sayılı "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun"un 2012 yılında hayata geçirildiğini anımsattı. Bakanlık olarak 2016 sonunda yürürlüğe konulan, 2016-2020 yıllarını kapsayan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 3.Ulusal Eylem Planı"nı ilgili kurum ve kuruluşlarla güçlü bir iş birliği içerisinde uyguladıklarını belirten Bakan Kaya, bakanlık olarak, iki yeni eylem planının daha hazırlıklarını başlattıklarını dile getirdi. Bakan Dr. Fatma Betül Sayan Kaya "Bunlardan biri, kadınların hak, fırsat ve imkanlara tam erişimlerinin sağlanması; ekonomik, sosyal, siyasal yaşama katılımlarının güçlendirilmesi kapsamında 2018-2023 yılları itibarıyla uygulanacak olan 'Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'. Yine aynı dönemi kapsayacak 'Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Strateji Belgesi ve Eylem Planı' hazırlıkları da devam ediyor."dedi. Bakanlığın şiddetin önlenmesi, koruyucu ve önleyici tedbir kararlarının etkin olarak uygulanması alanında Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) ile 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verildiğini ifade eden Bakan Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, 68 ilde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi bulunduğunu ve bugüne kadar yaklaşık 190 bin kişiye hizmet verildiğini bildirdi. Bakan Kaya, yakın zaman içinde ŞÖNİM'leri tüm illerde yaygınlaştırmayı hedefledikleri bilgisini vererek, kadın konukevi sayısını ve kapasiteyi arttırdıklarını vurguladı.

Yaklaşık 5 saat süren toplantıda tüm katılımcılara verilen konuşma süresince, Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr Ayşe Özdemir, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezini faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgilendirme sunumunda bulunarak, sözlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’yı yapılacak proje kapsamında Uşak’a davetiyle sonlandırdı.