HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde “Atatürk ve Milli Eğitim” Adlı Konferans Gerçekleştirildi
31 Ekim 2017, Salı
Üniversitemizde “Atatürk ve Milli Eğitim” Adlı Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, 27 Ekim 2017 tarihinde, “Atatürk ve Milli Eğitim” adlı konferans gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Mustafa Kemal Paşa amfisinde gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Saim Savaş, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karayaman, Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ “Atatürk ve Milli Eğitim” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlayarak başladığı konuşmasında “Bence en büyük ve en anlamlı bayramımız Cumhuriyet Bayramımızdır. Sebebi, millet olarak ulusal egemenliğin hayata geçirilmesi, vatandaşlığa geçiş, hakkımızın, hukukumuzun birey olarak alınmasının başlaması, yani modern devletin en önemli gereklerinden olan kendi kendimizi yönetme hakkının sağlanmasıdır. Bütün bunlar milli bir eğitime ve kültüre sahip olmayı gerektiriyor. Eğitim, kişide istendik davranışlar oluşturma biçimidir. Bir ülkenin kalkınmasında veya geri kalmasında bireylerin iyi yetiştirilip yetiştirilmediği önemlidir. Eğitim, beşikten mezara, bir ömür boyu sürer. Cumhuriyetimiz ilk kurulduğu yıllarda başta Atatürk olmak üzere ülkemizi yönetenler eğitimin milli olması, yabancı etkilerden arındırılması gerektiğini farkındalar ve bu yönde çalışmalar yapmışlardır. Eğitim milli, ulusal ve kültürel olmalıdır. Kendi toplumunu, değerlerini, inançlarını bilmeyen toplumlar başkalarının avı haline gelir. Sevgili gençler kendimize güvenelim, sevgi ve saygıyla bir olalım. Cumhuriyetin bize neyi bahşettiğini bilelim.”dedi.

Konferansın sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Saim Savaş, Prof. Dr. Ayten Sezer Arığ’a konuşmasından dolayı teşekkür ederek üniversitemiz adına plaket, Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karayaman ise teşekkür belgesi verdi.

Haber fotoğraflarını indirmek için tıklayınız