HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Tıp Fakültemiz ve Endokrin Cerrahisi Derneği İşbirliği ile Sempozyum Gerçekleştirildi
27 Ekim 2017, Cuma
Tıp Fakültemiz ve Endokrin Cerrahisi Derneği İşbirliği ile Sempozyum Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Endokrin Cerrahisi Derneği İşbirliği ile Tiroid Nodüllerinde ve Tiroidektomide Güncel Durum: Uşak Sempozyumu canlı ameliyat yayını eşliğinde gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen sempozyuma Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Karahan, Endokrin Cerrahisi Derneği Başkanı Doç. Dr. Mehmet Uludağ, Sempozyum Başkanı ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Barış Sevinç, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumda üç panel gerçekleştirildi. Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Cevdet Duran’ın yaptığı ilk panelde, Prof. Dr. Adnan İşgör, Prof. Dr. Yasemin Giles Şenyürek, Prof. Dr. Gökhan İçöz, Prof. Dr. Mehmet Hacıyanlı, Prof. Dr. Fatih Tunca ve Doç. Dr. Mehmet Uludağ, “Tiroid Nodüllerinde Klinik Yaklaşım” konulu sunumları yaptılar.

Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Adnan İşgör’ün yaptığı ikinci panelde, konuşmacı Prof. Dr. Mehmet Hacıyanlı “İntraoperatif Sinir Monitörizasyonunun Temel Prensipleri” adlı sunumunu, Doç. Dr. Mehmet Uludağ ise “İntraoperatif Sinir Monitörizasyonunun Tirroidektomiye Katkıları” adlı sunumu gerçekleştirdi.

İkinci panelin ardından Moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Hacıyanlı’’nın yaptığı ve Prof. Dr. Fatih Tunca ve Op. Dr. Nurullah Damburacı’dan oluşan ameliyat ekibinin yaptığı canlı ameliyat yayını gerçekleşti.

Canlı ameliyat yayının ardından Oturum Başkanlığını Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ömer Karahan’ın yaptığı üçüncü ve son panelde ise Prof. Dr. Adnan İşgör, Prof. Dr. Gökhan İçöz, Prof. Dr. Yasemin Giles Şenyürek, Prof. Dr. Fatih Tunca ve Doç. Dr. Mehmet Uludağ, “Tiroidektomide Komplikasyonları Azaltma Stratejileri” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sempozyum sonunda değerlendirme yapılarak katılımcılara sertifikaları verildi.