KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / USEM-TÖMER Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Kesin Kayıtları Başlamıştır
3 Kasım 2023, Cuma

* Uşak Üniversitesi TÖMER ve Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliği ile Uzaktan Eğitim olarak düzenlenecek olan “Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı” kesin kayıtları başlamıştır. Kesin kayıt  yapmak isteyen kursiyerler 10 Kasım Cuma günü mesai bitimine kadar aşağıda yer alan kursiyer başvuru formunu doldurup, kursun ücretinin tamamını veya ilk taksitini yatırarak dekontun bir nüshasını başvuru formu ile birlikte usem@usak.edu.tr mail adresine göndermeleri gerekmektedir. Eğitimler 13 Kasımda başlayacaktır.

-Kursiyer Başvuru Formu İçin Tıklayınız

Programın Amacı

Küresel bağlamda coğrafi, ekonomik, kültürel ve siyasi bağlamda yabancı dil olarak Türkçe öğrenmek isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artmakta fakat bu ihtiyacı karşılayabilecek altyapı, öğretici ve materyal yeterli değildir. Bu bağlamda alandaki öğretmenleri yeterli teorik ve uygulama açısından donanımlı hale getirerek talebi karşılayabilecek eleman yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Bu program Avrupa Ortak Diller Çerçeve Metni’nde belirlenen yöntem ve içerik doğrultusunda hazırlanmıştır. Program sonunda katılımcıların yabancılara Türkçe öğretimi konusunda yetkin birer öğretici olmaları temel amaçtır.

Programın Kapsamı

Bu program 51 ders saati kuramsal (çevrimiçi), 20 saat uygulama (Uşak Üniversitesi TÖMER bünyesinde yüz yüze) olmak üzere toplam 71 saatten oluşmaktadır.

Ders Saatleri: 18.30-20.30 (Dersler Microsoft Teams uygulaması üzerinden yürütülecektir).

Program Ücreti: 1500 TL (isteyenler 2 taksit halinde ödeyebilir. 750X2)

Değerlendirme: Program sonrası 07.12.2023 Perşembe günü saat 14.00’te yazılı değerlendirme yapılacaktır. Yazılı değerlendirme yüz yüze uygulanacaktır.

*Kuramsal derslere %70 devam zorunludur. 6 ders ve daha fazla katılım sağlamayan katılımcılar başarısız sayılacaktır. Başarısız sayılan kursiyerlere ücret iadesi yoktur. Ders esnasında yoklama alınacaktır.

* 11.12.2023-22.12.2023 tarihleri arası 20 saat gözlem yapılarak örnek ders anlatımı uygulanacaktır. Gözlem ve örnek ders uygulaması yüz yüze uygulanacaktır.

Kursiyerlere Verilecek Belge Türü: TÖMER-USEM onaylı sertifika

Katılım Şartları: Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Mezunları, bu alanlarda lisansüstü eğitim yapanlar ile bu bölümlerde öğrenim gören 3. ve 4. Sınıf öğrencileri.

ÖDEME BİLGİLERİ:

*Dekontun açıklama kısmına ad-soyad ve kursun adını mutlaka belirtiniz

KURS ÜCRETİ BANKA BİLGİLERİ:

BANKA ADI: T.C. ZİRAAT BANKASI-İSMETPAŞA ŞUBESİ

IBAN NO: TR31 0001 0017 5851 7844 1150 15

HESAP ADI: UŞAK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ MÜD. DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ

İletişim Adresi:

Uşak Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi, 1 Eylül Kampüsü İzmir Yolu 8. Km. Öğrenci Yaşam Merkezi, Merkez / UŞAK

Tel: 0276 221 21 72

E-Posta: usem@usak.edu.tr