KURUMİÇİ DUYURULAR
Ana Sayfa / Duyurular / Uşak Üniversitesi ailesinin değerli mensupları,
24 Kasım 2021, Çarşamba
Uşak Üniversitesi ailesinin değerli mensupları,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımızın önerisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla yeniden Uşak Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmış bulunmaktayım. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr.  Erol Özvar’a teveccüh gösterip beni bu göreve yeniden layık gördükleri için şükranlarımı sunuyorum.

Henüz tamamlanmamış projelerimize  ve Uşak Üniversitesi için hizmet etmeye devam etme fikri, bana göreve geldiğim ilk günden daha çok heyecan vermektedir. Göreve geldiğimiz günden beri şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla ve odağımıza öğrencilerimizi koyarak, hedefimizden sapmadan, gece gündüz çalıştık. Uşak Üniversitesinin bir bilim yuvası olduğu sorumluluğu ve aile olma bilinciyle çalışan değerli akademik ve idari personelimiz ile birlikte, Uşak Üniversitesinin yayın ve proje sayısındaki ve niteliğindeki artış hayalimizi gerçekleştirmek için insan üstü bir gayret gösterdik. Bunun neticesinde THE (Times Higher Education) 2022 Dünya Üniversiteler sıralamasında ‘reporter’ statüsü kazandık. Şunu belirtmek isterim ki önümüzdeki dönem, çalışmalarımızın daha da hız kazandığı, adımlarımızı daha büyük attığımız bir dönem olacaktır.

Üniversiteler bilim yuvası olduğu kadar, bulunduğu bölgeyi ve ülkeyi kalkındırma konusunda da büyük sorumluluklar üstlenmektedir. Hem bu görevin bilinci hem de öğrencilerimizin mezun olmadan önce iş sahasında deneyim kazanmalarını sağlamak için üniversite ve sanayi işbirliğine büyük önem vermekteyiz. Amacımız üretim, inovasyon ve Ar-Ge odaklı bir üniversite olarak Uşak Üniversitesini deri, seramik ve tekstil alanında bir tasarım üssü haline getirmektir. Böylece öğrencilerimiz akademik bilgiyi sektörel birikim ve deneyimle taçlandıracak, girişimci, donanımlı, çağın ihtiyaç ve idrakine uygun bireyler olarak mezun olacaklardır.

Uşak Üniversitesinin kıymetli ailesi,

Önümüzdeki dönem, istikrar ve huzur ortamımızın devam etmesiyle birlikte üniversitemizin hızla gelişmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağımız, bilimin ve üniversiteli olmanın önündeki pandemi gibi öngöremediğimiz olumsuzlukların etkilerini ortadan kaldıracağımız, teknolojideki gelişmeleri en ön sıralardan takip ederek uygulama alanlarımıza sokacağımız bir dönem olacaktır. Bunun için gerekli fiziki şartlarımızı dijital çağın unsurlarını göz önünde bulundurarak geliştirmeye devam edeceğiz. En büyük arzumuz öğrencilerimizin üniversitemizde dünyanın bilimsel ve teknolojik gelişmelerine hızlıca adapte olarak eğitim hayatlarını geçirmeleridir. Bunun için gerekli tedbirleri alarak hayata geçireceğimizden emin olabilirsiniz.

Büyük bir özveri ve fedakarlıkla Uşak Üniversitesini dünyanın en saygın kurumları arasına girmesi hedefimizde bizlere destek olan akademik, idari personelimiz ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyor, yeni dönemin hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

PROF. DR. EKREM SAVAŞ

REKTÖR